Bivši reprezentativac Engleske doživio teške povrede glave, vijest o smrti najprije objavljena pa demantovana

0

Loše vijesti dolaze sa Ostrva.

Nekadašnji mladi reprezentativac Engleske, Piter Vitingem, koji je svojevremeno sa Kardifom stigao do finala FA Kupa, doživio je teške povrede glave i trenutno je u teškom stanju.

Čak se na društvenim mrežama tokom jučerašnjeg dana pojavila informacija da je preminuo, ali je ona kasnije demantovana.

Policija u Kardifu potvrdila je da se incident dogodio još 7. marta u jednom pabu u Beriju, kako je istraga do sada pokazala Vitingem je pao niz stepenice, a čitav slučaj se tretira kao nesrećan, odnosno policija nije utvrdila da ima elemenata krivičnog djela.

Vitingem, koji ima 35 godina, karijeru počeo u Aston Vili odakle je i došao do mlade reprezentacije Engleske za koju je nastupio 17 puta. Odatle je prešao u Kardif sa kojim je za 10 godina došao do finala FA Kupa (2008), Liga Kupa (2012) i izborio promociju u Premijer ligu 2013. godine.

Ljubimac je navijača Kardifa, a poznat je po mnogim spektaularnim golovima van šesnaesterca. Sezonu 2017/18 proveo je u Blekburnu i od tada se nije vraćao na fudbalski teren.