Mitrović: Nikada ovo nisam doživio, svi očekuju da će nešto loše da se desi

0

Napadač Fulama, Aleksandar Mitrović, izjavio je da je u Velikoj Britaniji situacija u granicama normale, ali da se tek očekuje najžešći udar koronavirusa.

– Kao i u svim zemljama širom Evrope, i ovde se sprema taj najgori scenario – ponašanje ljudi, medija, sve vodi ka tome da se za sedam do 14 dana očekuje najjači udar virusa. Prazne se radnje, nestaje hrane, ali što se tiče oboljelih, za sada nije toliko strašno kao u Italiji i Španiji. Ide nagore, živi se koliko-toliko normalno, ali očekujemo karantin u narednih nekoliko dana. Za sada sve radi normalno, izjavio je Mitrović za Sport klub.

– Trenutno je sve do nas. Savjetovali su nas naravno da sjedimo kod kuće što više, da se ne krećemo po mjestima gdje ima mnogo ljudi. Ipak, moraš kad-tad da izađeš zbog svega što je potrebno za život. Trebalo je da treniramo, ali odloženo je za ponedjeljak, čekaju se nove mjere Vlade. Sjedim kod kuće sa porodicom u izolaciji, izlazim kad moram i to je to.

Srpski reprezentativac je u kontaktu sa kolegama iz nacionalog tima.

– Svako ima nekoliko igrača sa kojima je blizak, čuo sam se sa nekim saigračima. Svi smo nervozni, uplašeni i u nekoj neizvjesnosti. Kao i ja, svi se najviše boje za porodice, za svoje roditelje više nego za sebe. Mi smo sportisti, naša tijela su jača i lakše bismo se izborili. Starije osobe su izloženije i teže će preboljeti taj virus. Neizvjesnost vlada kod svih nas, pratimo i kod nas šta se dešava. Nisam doživio ovako nešto u svom životu, sve se polako gasi i svi očekuju da će nešto loše da se desi, zaključio je Mitrović.