Bosna i Hercegovina dobila novog selektora

0

Sergej Barbarez, proslavljeni fudbaler, imenovan je za novog selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, prema zvaničnom saopštenju Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (FSBiH).

Barbarez, koji je u svojoj karijeri nosio kapitensku traku nacionalnog tima, preuzima funkciju od Save Miloševića, s kojim Savez nije uspio produžiti saradnju nakon eliminacije u polufinalu baraža UEFA Lige nacija od Ukrajine.

U saopštenju FSBiH ističe se da će 52-godišnji Barbarez u svom radu sarađivati s Emirom Spahićem, još jednim bivšim kapitenom reprezentacije. Ovo će biti Barbarezov prvi trenerski angažman, a on je izrazio veliku želju i ponos zbog preuzimanja selektorske dužnosti, naglašavajući potrebu za promjenama i novom vizijom u vođenju tima.

Barbarez je rođen u Mostaru, a tokom bogate igračke karijere nastupao je za niz klubova u Bosni i Hercegovini i Njemačkoj, uključujući Velež, Hanover, Union Berlin, Borusiju Dortmund, Hamburger i Bayer Leverkusen. Za nacionalni tim Bosne i Hercegovine igrao je od 1998. do 2006. godine, postigavši 17 golova na 47 utakmica.

Barbarez će debitovati kao selektor Bosne i Hercegovine 3. juna na prijateljskoj utakmici protiv Engleske, a nakon toga će se 9. juna suočiti i s Italijom.

Na jesen, Bosna i Hercegovina očekuje nastupe u Ligi nacija A, gde će joj rivali biti Njemačka, Holandija i Mađarska.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here