Braća Azar razmontirala Rusiju, gol San Marina posle dvije godine

0

Prvih pet utakmica današnjeg programa kvalifikacija za Evropsko prvenstvo proteklo je shodno očekivanjima.

U grupi E Vels je završio posao protiv Azerbejdžana u prvih pola časa i dobio ono što je želelio – međusobni duel sa Mađarskom u posljednjem kolu odlučiće o putniku na EURO 2020. pod uslovom da Slovačka ne napravi iznenađenje u Hrvatskoj. Golove za ekipu Rajana Gigsa postigli su Mur i Vilson.

U derbiju grupe I Belgija je deklasirala Rusiju u St. Peterburgu i na najbolji način potvrdila prvo mjesto u grupi. Još ranije obije reprezentacije obezbijedile su plasman na šampionat Evrope, a u današnjem meču blistala su braća Azar. Torgen je na asistenciju Edena postigao pri gol, do kraja prvog poluvremena Eden je postigao dva gola, a potpuni debakl Rusije zaokružio je Lukaku. Čast „zbornaje komande“ spasao je Džikija desetak minuta prije kraja.

Možda i najviše razloga za sreću posle ovih utakmica, ma kako to čudno zvučalo, ima reprezentacija San Marina. Iako su još jednom poraženi, iako su zauzeli posljednje mjesto u grupi sa 46 primljenih golova, imaju razlog za zadovoljstvo jer su postigli prvi gol u ovim kvalifikacijama. Junak se zove Marko Berardi koji je u 77. minutu zatresao mrežu golmana Nepogodova. Prethodni gol u kvalifikacijama postigli su prije dvije godine u duelu sa Azerbejdžanom.

Slovenija je minimalnim rezultatom bila bolja od Letonije, dok je u meču koji ništa nije značio Škotska slavila na Kipru.

Grupa E

Azerbejdžan – Vels 0:2 (0:2)
Mur 10′, Vilson 34′

Grupa G

Slovenija – Letonija 1:0 (0:0)
Tarasovs 53’ag

Grupa I

Rusija – Belgija 1:4 (0:3)
Džikija 79′ – T. Azar 19′, E. Azar 33′, 40′, Lukaku 72′

Kipar – Škotska 1:2 (0:1)
Efrem 47′ – Kristi 12′, MekGin 53

San Marino – Kazahstan 1:3 (0:3)
Bernardi 77′ – Zajnudtinov 6′, Sujumbajev 22′, Šetkin 26′

Advertisements