VEŠOVIĆ: Ovo nije katastrofa, ovo je realnost

0

Fudbaleri Crne Gore nastavili su pripreme za prijateljski meč sa Bjelorusijom.

Ipak, u glavama je i dalje poraz od Engleske u Londonu, koji je stigao kao splet različitih okolnosti.

– Mnogo okolnosti utiče na naše rezultate. Nikada nismo kompletni, mnogo igrača je povrijeđeno, mnogi ne igraju u svojim klubovima. Ubuduće, moramo da se trudimo da napravimo makar mali korak naprijed, koji će nas voditi ka konstantnijim izdanjima. Mislim da bi to trebalo da shvatimo i mi igrači, ali i javnost, koja brzo uđe u euforiju, ali i brzo dolazi do katastrofe. Ovo nije katastrofa, ovo je realnost i tako bi trebalo da se postavimo, rekao je Marko Vešović na večerašnjem brifingu sa novinarima.

Univerzalac ,,hrabrih sokola“ osvrnuo se i na učinak u kvalifikacijama.

Moramo da se spustimo na zemlju, a ovaj poraz i cijeli ciklus nas je dobro otrijeznio. Mogli smo i morali da se pokažemo u makar malo boljem izdanju, smatra Vešović.

Fudbaler Legije prisjetio se i nekih dešavanja koja su obilježila nedavno završeni kvalifikacioni ciklus.

Bilo bi drugačije da smo uzeli tri boda u Bugarskoj, da smo junske mečeve završili na bolji način, što je i moglo da se dogodi, da je situacija bila normalna. Sve bi bilo drugačije, atmosfera bi bila drugačija, navijači bi bili tu… Međutim, to ne može da bude opravdanje, naša odgovornost je maksimalna. Nemamo ništa od kukanja i plakanja, moramo da zaboravimo, ali da naučimo iz svega što se dogodilo i da krenemo naprijed, poručio je Vešović.

,,Sokoli“ će i sjutra trenirati od 18 časova.