Budućnost odigrala pripremni meč

0
foto: FK Buducnost

Kombinovani sastav prvog tima Budućnosti sačinjen od seniora sa manjom minutažom i omladinaca je na trening kampu FK Budućnost odigrao trening utakmicu protiv naših omladinaca.

Meč je igran dva puta po 30 minuta, a na kraju je ispisan neriješen rezultat – 3:3.

Prvi tim je sva tri puta vodio golovima Nikole Vukovića i Šalete Kordića koji je postigao dva gola, dok su se klinci „vraćali“ preko Stefana Vulanovića i Balše Barovića, koji je takođe potpisao dva pogotka – jedan iz penala.

Imamo pet utakmica do sljedeće reprezentativne pauze i želio sam da vidim kompletnu sliku na koga mogu da računam od prvotimaca, ali i od omladinaca koje smo uvrstili u tim na preporuku trenera iz omladinske škole“, rekao je nakon utakmice šef stručnog štaba Aleksandar Nedović, koji je dodao.

Bilo je dobrih, ali i mnogo loših stvari, ali jednostavno igrači sami sebi stvaraju određeni status i kroz treninge, a pogotovo kroz pripremne utakmice. Imamo jasnu sliku, a svaki dan možemo da vidimo nešto novo – šta može i ne može, šta je profesionalno, a šta nije. Sigurno da nam je utakmica poslužila kako ne bismo pogriješili kada je najbitnije“.

Nedović je koristio sljedećih 13 igrača: Pavličić, Dakić, Vlahović, Ćuković, Muzurović, Đuričković, Juković, Vuković, Sekulić, Mrvaljević, Kordić, Babović i Raspopović.

Sa druge strane Nemanja Kljajević je imao na raspolaganju 18 fudbalera i svi su dobili šansu, tako da su igrali – neko manje, a neko više – Babović, Vuković, Živković, Pejović, Marstjepović, Ljuljđuraj, Đukanović, Vulanović, Barović, Čelebić, Bralić, Nenezić, Kustudija, Đukić, Maraš, Vukčević, Tomašević i Karamanaga.

Zadovoljan sam disciplinom u igri, taktičkom zrelošću dječaka i otporu koji su pružili prvom timu. Takođe, tempo i trčanje su bili na mnogo većem nivou što je bolje u odnosu na sve utakmice Omladinske lige i to je ono što ih čeka u seniorskom fudbalu“, poručio je trener omladinaca Nemanja Kljajević.

Veliku zahvalnost za odigravanje utakmice dugujemo šefu Aleksandru Nedoviću i pomoćnicima Raduloviću i Vukčeviću i nadam se da će ovo postati jedna lijepa praksa u našem klubu“.

Prvi tim naredni meč igra u nedjelju protiv Mornara u Baru, dok omladince – koji brane titulu osvojenu prošle sezone – čeka u srijedu derbi sa Sutjeskom.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here