Budućnost predstavila pojačanja: Oćemo titulu

0

Budućnost je počela pripreme ranije nego ikada, obavezni ljekarski pregledi su odrađeni odmah posle Nove godine (rađeni su prethodna tri dana zaključno sa današnjim), klupska testiranja su završena danas, uvodni dio priprema će se završiti do kraja aktuelne nedjelje, a od naredne sedmice kreće se sa planiranim radom.

A danas, u press sali Gradskog stadiona pod Goricom, sportski direktor „plavo – bijelih“ Anto Drobnjak je predstavio trio pojačanja – Budućnost će u narednom periodu biti snažnija za Petra Grbića, Filipa Kneževića i Petra Sekulovića.

Grbić se vraća u klub i dolazi iz Mornara, baš kao i Sekulović koji je prošao omladinsku školu „plavih“, dok je Knežević u najtrofejniji klub u državi stigao iz rivalske Sutjeske.

Grbić je dijete Budućnosti, odlazio je i vraćao se. Sada je ponovo sa nama. Očekujem od njega da predstojeću polusezonu odradi onako kako zna i može, da se spremi i bude od pomoći u borbi za prvo mjesto. Kneževića sam pratio, zapao mi je za oko, vidio sam kvalitet, mislim da nam treba takav igrač. Sekulović je takođe naše dijete, do svoje 18. godine bio je u Budućnosti, putevi su ga vodili na druga mjesta, ali dokazao se tamo gdje je igrao. Sa pozajmice smo vratili Dašića koji je prethodnih pola godine bio član Arsenala. Smatrali smo da nam treba svježa krv, ali isto tako da ne treba previše mijenjati grupu koja je već neko vrijeme zajedno“, rekao je između ostalog sportski direktor, Anto Drobnjak.

Budućnost je sporazumno raskinuo ugovor sa Branislavom Jankovićem, Stefanom Miloševićem, Velimirom Vlahovićem i Anđelom Rudovićem (klub im se zahvaljuje na saradnji i želi sve najbolje u narednom periodu), za pojedine igrače se traže opcije raskida ili pozajmice, a Drobnjak apostrofira da se mladi igrači ne bi trebali libiti odlaska na pozajmice ili dvojnu registraciju.

Pravi primjer za to su Jovan Dašić i Marko Mrvaljević…

Dašić je odigrao kvalitetnu polusezonu u Drugoj ligi, a zatim još bolju polusezonu u Prvoj ligi i vratio se kao formiran igrač. Mrvaljević je takođe bio pozajmljen, vratio se pun samopouzdanja, igrao, davao golove… To je nešto što mladi igrači treba da prihvate, a to će u neku ruku i biti naša praksa ubuduće. Imamo puno mladih i talentovanih igrača, treba da igraju seniorski fudbal, a zatim se vrate kao gotovi igrači“, poručio je između ostalog Drobnjak.

Sportski direktor je apostrofirao da Budućnost vodi računa o mladim igračima, dokaz za to je ljetošnja prodaja Lazara Mijovića i zimski transfer Viktora Đukanovića, kao i veliki broj igrača iz supertalentovane „generacije 2006“ u prvom timu.

Međutim, zbog obaveza kadetske selekcije Crne Gore u narednom periodu kada će se boriti za odlazak na Evropsko prvenstvo, talentovani 17-godišnjaci nisu u mogućnosti da budu non – stop uz prvi tim, ali kada god mogu – tu su da uče od iskusnijih. I da ravnopravno konkurišu za sastav…

A klub je dobio na iskustvu upravo povratkom 34-godišnjeg Grbića, ali i dovođenjem 31-godišnjeg Kneževića, dok je 24-godišnji Sekulović zaobilaznim putem dobio priliku da ostvari dječački san i zaigra za „plave“.

„Drago mi je što sam opet tu, vjerujem da ćemo da osvojimo titulu“, poručio je Grbić koji se između ostalog zahvalio Mornaru, kome se od srca zahvalio i Sekulović.

„Vratio sam se gdje sam ponikao“, srećan je djelovao Sekulović, dok se Knežević između ostalog zahvalio sportskom direktoru Antu Drobnjaku, rekavši da je razgovarao sa šefom stručnog štaba Miodragom Džudovićem.

„Nadam se golovima i asistencijama“, jasan je Knežević.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here