Budućnost suspendovala najboljeg igrača

0

Fudbalski klub Budućnost suspendovao je Radomira Đalovića.

Da podsjetimo, napadač plavo-bijelih, odbio je da sjedi na klupi tokom meča sa Partizanom, a uprava Budućnosti odlučila je da ga suspenduje do odluke disciplinske komisije.

“Na dan utakmice drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv FK Partizan, Radomir Đalović je odbio da izvrši radne zadatke koje mu je povjerio šef stručnog štaba Dragan Kažić, na način što je saopštio šefu da ne može da igra na pomenutoj utakmici. Sve se odigralo nakon saznanja da pomenuti igrač najvjerovatnije neće biti u startnoj postavi, to jest da će meč početi sa klupe za rezervne igrače.

Zbog navedenih činjenica, Fudbalski klub Budućnost je pokrenuo disciplinski postupak protiv igrača Radomira Đalovića, na osnovu pravilnika o materijalnoj i disciplinskoj odgovornosti igrača FK “Budućnost“ Podgorica. Odluku o odgovornosti igrača zbog navedenog prekršaja će donijeti disciplinska komisija u predviđenom roku. Do donošenja konačne odluke disciplinske komisije, igrač je suspendovan u izvršenju svojih radnih zadataka.

Ovim putem napominjemo da Fudbalski klub Budućnost insistira na profesionalnom i ugovorm definisanom odnosu svih svojih igrača prema interesima Kluba, kao i da ni jedan igrač ili pojedinac ne može biti iznad interesa kluba.  Povodom ovog slučaja FK Budućnost se neće dalje oglašavati u medijima.” – stoji u saopštenju podgoričkog kluba.

Đalović se ranije obratio novinarima i objasnio svoju odluku.

CDM