Budućnost ubjedljivo poražena od Maribora

0

„Plavo – bijeli“ su u trećoj prijateljskoj utakmici – prvoj na pripremama u Sloveniji – pretrpjeli prvi poraz: nakon pobjeda nad Vlaznijom (3:1) i Mornarom (4:2) izgubili su od Maribora sa rezultatom 3:0.

Sparing u Sloveniji je trajao 120 minuta (dva puta po 60) po dogovoru dva stručna štaba kako bi se svi igralči vidjeli na djelu, a plavi tim je (razumljivo) pokazao dva lica: prvo poluvrijeme je donijelo dominaciju „plavih“, dok je u drugom viđena dominacija „ljubičastih“ protiv izuzetno mlade Budućnosti.

Nakon prvih 60 minuta bilo je 1:0, a nakon drugih 2:0 – sve to je sa tribina posmatrao novi fudbaler Budućnosti Oliver Šarkić, koji je na stadion stigao tik pred početak meča.

Utakmica nam je mnogo bila korisna, poslužila nam je da vidimo gdje griješimo i koje pozicije nam nedostaju. Sada imamo bližu sliku šta nam treba i šta treba da radimo do Evrope“, rekao je šef stručnog štaba Ivan Brnović poslije utakmice, koji je potpuno objektivno sagledao poraz…

Generalno, rezultat ne oslikava pravo stanje stvari na terenu. Bili smo mnogo bolje ekipa u prvom poluvremenu, imali smo više šansi, čuvali loptu, kontrolisali meč, dosta se pitali… Negdje nismo imali sreće, ali prvim poluvremenom sam zadovoljan. Što se tiče drugog dijela, izašli su naši dječaci, dali su sve od sebe, a Maribor je pokazao da je iskusnija ekipa“, jasan je Brnović, koji je dodao.

Nije ovo nikakvo iznenađenje, niti neka negativn, naprotiv: mislim da iz poraza možemo da izvučemo pouke, da vidimo kako djelujemo kao tim i kako treba da djelujemo. Idemo dalje, spremamo se za naredne treninge i utakmice“.

I bilo je tako: Budućnost se u prvom dijelu pitala praktično za sve, a prilike su – nakon lijepih i brzih akcija – imali Perišić, Ivanović, Vukotić, Bulatović, Brnović, dok je protivnik zaprijetio dva puta: jednom je Mijatović zaustavio rivala, dok je drugi put protivnik poentirao.

Drugih 60 minuta je otvoreno prilikom nakon što je Bojović probio po desnoj strani i pokušao da nađe nekoga u sredini, Bojović je imao i solidan pokušaj glavom, ali su Sudani i drugovi uglavnom diktirali ritam potpisavši dva gola i jednu stativu.

Prvo poluvrijeme za plavi tim su igrali: Mijatović, Grivić, Orahovac, Adžić, Gašević, Brnović, Bulatović, Vukotić, Ivanović, Grbić i Perišić, dok su drugo poluvrijeme igrali Domazetović, Bojović, Dakić, Tomašević, Vuković, Savović, Mirković, Đukanović (95′ Brajović), Jovanović (95′ Vukanić), Camaj (100′ Mugoša) i Kostić (95′ Šaranović).

Naredni meč na pripremama u Sloveniji plavi tim igra 28. juna, a protivnik je Zaglebje.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here