Čast je predstavljati svoju zemlju!

0

Ženski fudbalski klub Budućnost je rasadnik talenata, a to je potvrdio novi spisak selektora svih ženskih selekcija Mirka Marića koji je za prijateljsku utakmicu sa Sjevernom Makedonijom, koja je na programu 21. februara (13.00), pozvao šest “plavih dama”.

“Crvene dame” se okupljanju sjutra, a opremu sa državnim grbom će ispred ovog kluba zadužiti Anastasija KrstovićJovana MiladinovićMilica RadunovićIvana BoričićSvetlana Bečić i Anđela Tošković.

Debitantski poziv je stigao na adresu Ivane Boričić, koja će imati priliku da debituje za A reprezentaciju sa 15 godina i osam mjeseci. Baš kao što je prošle godine Anđela Tošković sa 15 godina i šest mjeseci odigrala svoj prvi reprezentativni meč protiv Bosne i Hercegovine upisavši pogodak.

Od kada sam počela da se bavim fudbalom jedna od najvećih želja mi je bila da igram za reprezentaciju Crne Gore. Za mene velika je čast predstavljati svoju državu i biti dio nečeg tako velikog. Uložila sam veliki trud i rad i napokon mi se želja ostvarila”, poručila je Ivana, koja je kapitenka U17 selekcije.

Period adaptacije joj neće teško pasti, jer su u A selekciji sve djevojke koje dobro zna…

Većinu igračica poznajem, a naravno da mi je drago što će se sa mnom naći djevojke iz Budućnosti. To će mi pomoći da se što prije oslobodim i svakako će mi uz njih biti lakše. Mnoge od njih su već duže vrijeme dio A selekcije tako da ću poslušati njihove savjete”.

Reprezentativna prijateljska utakmica dolazi u jeku priprema ŽFK Budućnost. Plave djevojke su prvi dio sezone okončale sa osvojenom jesenjom krunom – imaju isti broj bodova kao šampion Breznica (20), ali bolju gol razliku (62:9 naspram 51:5).

Pripreme su u toku, radimo naporno na tome da budemo još bolje i daćemo sve od sebe da zadržimo titulu. Trudimo se i mislim da ćemo da uspijemo, jer imamo ogromnu volju”.

Breznica je jedini rival “plavih dama” u borbi za šampionski pehar, a upravo na startu proljeća ŽFK Budućnost dočekuje ekipu iz Pljevalja na Starom aerodromu 6. marta.

Breznica je odličan protivnik, ali mi ćemo dati sve od sebe da osvojimo titlu. Trenutno smo prve na tabeli, vjerujem da će tako i ostati. Ne sumnjam da će biti teško, ali od početka su nas učili da moramo znati da se borimo sa velikim izazovima. To je ono što fudbal čini zanimljivim, kako za gledaoce, tako i za nas. Vjerujem u potpunosti u sebe i svoj tim”, poentirala je Ivana Boričić.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here