Zećani spremni za start

0

Fudbaleri Zete vratili su se u nedjelju ujutro iz Antalije, gdje su u prethodnih 12 dana brusili formu za drugi dio sezone. Šef stručnog štaba tima iz Golubovaca Ratko Dostanić, kazao je da je zadovoljan radom u ovom turskom ljetovalištu.

-Mislim da smo spremni za start proljećne polusezone. Odradili smo šest nedjelja priprema, imali smo dobre uslove, prvo u Golubovcima, a onda i u Antaliji. Momci su odradili vrhunski onaj posao koji se od njih tražio. U nedjelju smo imali slobodan dan, juče smo radili i po meni spremno dočekujemo nastavak šampionata – rekao je za „Dan” Ratko Dostanić, šef stručnog štaba Zete.

Tokom priprema u Turskoj, Zeta je odigrala pet utakmica. Jednu je dobila, jednu remizirala, a tri izgubila. Koliko je rezultat u ovom pripremnom periodu bio bitan?

-Da se ne lažemo, rezultat je uvijek bitan i ne volim priču rezultat da je u drugom planu. S druge strane, možda u ovom periodu nije bio primaran, ali imali smo neke zahtjeve koji se moraju ispuniti. Kada pogledate minutažu igrača koji su bili na pripremama može se vidjeti da njih gotovo 80 odsto ima istu minutažu. To je važan podatak, jer govori da ćemo spremno ući u prvenstvo. Fizički smo dobro uradili sve, tehničko-taktički je to dosta dobro, ali ima još da se radi. Igrači su zadovoljni, hoće da rade i napredjuju i da primijene ono što tražim od njih. To je za mene najveći pomak.

Hoćete li nešto mijenjati u formaciji u odnosu na prošlu polusezonu?

-Hoćemo. Ekipa koja želi da igra Evropu mora da ima dva sistema u kojima će da igra, da ih mijenja i koristi. Sve zavisi od igrača koji nam budu na raspolaganju. Ponavljam, najvažnije je da igrači kapiraju i da znaju šta hoćemo.

Znate li tim koji će početi prvo proljećno kolo?

-Tim otprilike znamo, ali do poslednjeg dana ne možete biti sigurni, zbog eventualnih povreda ili nečeg drugog..

Prvenstvo kreće u petak, a Zeta će u prvom kolu nastavka sezone gostovati u Beranama, ekipi Jezera. Da li ste ih skenirali i gledali i šta očekujete od tog susreta?

-Kao što oni prate nas, tako i mi pratimo sve ekipe. Ispratili smo Jezero i znam da će utakmica biti teška. Prvo kolo je i nikad ne znamo na kakvom je ko nivou. Za nas je važno da u taj meč uđemo maksimalno skoncentrisano, poštujući sastav Jezera – poručio je na kraju Ratko Dostnić.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here