“Cilj je evropsko pozicioniranje Budućnosti”

0

Stav o kolektivnim sportovima, odnosno stav o tome kada će ekipe moći da se vrate treninzima na terenima, bazenima i parketima, biće zauzet u ponedeljak 4. maja.

Ukoliko stanje u Crnoj Gori kada je borba protiv koronavirusa bude stabilno kao što je to slučaj u prethodnih desetak dana, postoje realni izgledi da se sportisti iz treninga u kućnim uslovima, vrate u sredinu koju najviše vole, sredinom maja.

Do tada, jako je bitno da svi nastave da poštuju propisane mjere, da se pridržavaju mjera izolacije i socijalne distance, koje su i dovele Crnu Goru u situaciju da može da razmišlja o popuštanju propisanih mjera u borbi protiv globalne pošasti.

Odbojkaški savez i Rukometni savez Crne Gore su doneli odluku da prekinu takmičenja, a čekaju se odluke Fudbalskog, Košarkaškog i Vaterpolo saveza.

Što se fudbalera tiče, Savez je dobio preporuku od strane UEFA da bi bilo dobro, ako je moguće da se sezona završi na terenu, da odluka mora biti donesena do 25. maja, a da ukoliko se šampionat prekine, Savez mora da donese odluku ko su predstavnici Crne Gore u evropskim takmičenjima.

U slučaju da se šampionat ne nastavi, jasno je da će Budućnost biti u kvalifikacijama za Ligu šampiona jer je imala 11 bodova više u odnosu na Sutjesku u trenutku prekida, dok bi u kvalifikacije za Ligu Evrope, na osnovu plasmana otišli Sutjeska i Iskra iz Danilovgrada.

Ostaje dilema kakva će biti odluke u vezi sa nastavkom takmičenja u Kupu, gde su do polufinala stigli Budućnost, Petrovac, Podgorica i Sutjeska, odnosno u vezi sa ispadanjem iz elitnog društva, odnosno plasmana u isti.

Zaista je teško procijeniti kakvu će odluku donijeti čelnici Saveza. Znam da u ovakvoj situaciji nije lako donijeti odluku, ali je isto jako jasno da bi bilo dobro da se donese, jer bi u tom slučaju mogli da se fokusiramo na budućnost. Da znamo da li se spremamo za nastavak takmičenja, ili narednu sezonu. Međutim, prije svega navedenog, čekamo odluku, odnosno zeleno svijetlo da se vratimo na teren i počnemo sa treninzima. Gotovo sam siguran da se sa ovim stavom slažu svi klubovi iz Crne Gore, jer je jasno da nas posle borbe protiv virusa, čeka ekonomska kriza i neophodno je da što ranije dobijemo smjernica na šta treba da se fokusiramo u periodu koji slijedi” rekao je sportski direktor Budućnosti, Zvezdan Milošević za Sport Klub i nastavio:

Svjesni smo da odluku nije lako donijeti, svjesni smo da postoji bojazan da bi aktiviranje treninga u kolektivnim sportovima moglo da ugrozi trenutno stabilnu situaciju koju smo obezbijedili zajedničkim snagama sa nadležnim institicijama. Teško je donijeti odluku i o nastavku šampionata. Igrači su van trenažnog procesa više od dva mjeseca, neophodno je da uđu u željeni nivo takmičarske forme, a veliki broj utakmica u kratkom vremenskom periodu bi ugrozile zdravlje igrača”.

Pitanja nije bilo potrebno postavljati Zvezdan Milošević je nastavio sa izlaganjem:

Budućnost će ispoštovati svaku odluku koju donese Fudbalski savez Crne Gore. Ukoliko odluka bude da se igra, nastavićemo borbu za titulu sa realnim izgledima da stignemo do nje, jer imamo 11 bodova više, a pomenutu prednost nismo slučajno stekli, naprotiv. Pored toga, Budućnost je u trenutku prekida, imala priliku da ispiše stranicu istorije, kao prva ekipa u Crnoj Gori koja je stigla do duple krune. Da li je realno da se šampionat nastavi ili ne, zaista je teško procijeniti u ovom trenutku, a istovremeno, osoba sam koja ne voli da se bavi spekulacijama”, rekao je Milošević i dodao:

Projekat sa ciljem pozicioniranja Budućnosti na evropskom nivou koji smo zacrtali kada smo stigli u klub će biti nastavljen. Moramo da budemo odgovorni i disciplinovani jer borba protiv virusa još uvijek traje, a u ovom trenutku, kada je riječ o realizaciji projekta, primarni cilj i san je da dobijemo zeleno svijetlo da se vratimo zajedničkim treninzima, jer će to biti znak da se život vraća u normalne tokove”.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here