Crna Gora “napada” Španiju

0

Futsal reprezentacija Crne Gore prvi meč u narednoj godini odigraće protiv selekcije Španije, redovnog učesnika završnice svih velikih takmičenja.

foto: fscg.me

„Hrabri sokoli“ dobili su poziv da u prijateljskom susretu odmjere snage sa rivalom iz samog vrha svjetskog futsala, nekoliko dana pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u kojima će za protivnike imati selekcije Švedske i Gibraltara.

O futsal selekciji Španije najbolje govore brojke – „crvena furija“ deset puta se okitila titulom prvaka Evrope, dok je pehar namijenjen pobjedniku Svjetskog prvenstva dva puta završio u rukama Španaca. Posljednje Svjetsko prvenstvo završili su na petom mjestu, pošto su u četvrtfinalu poraženi od vicešampiona Rusije.

Izuzetna je čast što ćemo imati priliku da odigramo prijateljski meč sa rivalom kakav je selekcija Španije. Igramo protiv višestrukog prvaka Evrope i dvostrukog svjetskog prvaka, selekcije koja ne igra sa bilo kim, što bi značilo da smo uspjeli da ostavimo dobar utisak. Obzirom na snagu i renome protivnika iluzorno je tražiti pobjedu ali se svakako moramo potruditi da pružimo jak otpor, da odigramo borbeno i prikažemo se što bolje protiv izuzetnog rivala. Biće to prilika za sve igrače da steknu jedno novo iskustvo, da se uporede sa jednom od najboljih selekcija na planeti i ujedno se kvalitetno pripreme za kvalifikacije koje nas očekuju krajem januara, rekao je selektor Ljesar.

Duel futsal selekcija Španije i Crne Gore zakazan je za 24. januar 2017. godine.

fscg.me