Crna Gora počela pripreme

0

Fudbalska reprezentacija Crne Gore počela je pripreme za prijateljske utakmice protiv Kipra i Turske.

foto: fscg.me

Na terenu Gradskog stadiona u Podgorici prvi trening odradio je 21 igrač. Selektor Ljubiša Tumbaković na raspolaganju nije imao Stefana Savića, Nikolu Vukčevića, Marka Bakića i Emraha Klimentu koji će se naknadno priključiti ekipi, dok će naredna dva meča propustiti Elsad Zverotić, zbog porodičnih obaveza, i Boris Kopitović, zbog povrede.

Poslije dužeg vremena smo ponovo na okupu, svim momcima prija kada dođu na akcije reprezentacije. Kipar je za mene malo nepoznanica, prvi put igram protiv njih, ali te ,,manje“ reprezentacije su sigurno tvrde, nadam se da ćemo odraditi to u našu korist i pobijediti. Sa Turskom smo igrali u gostima, primili smo gol u posljednjim minutima, radi se o veoma jakoj reprezentaciji sa dobrim pojedincima. Očekujem da će i ovdje igrati dosta otvoreno i probati da iskoriste taj individualni kvalitet, ali nadam se da ćemo odigrati dobar meč, kazao je na brifingu sa novinarima uoči treninga golman Danijel Petković.

Standardni čuvar mreže Francuskog Lorijena ističe da je očekivao lakšu grupu u Ligi nacija.

Svi smo očekivali lakšu grupu u Ligi nacija. Rumunija je, iako smo je pobijedili u posljednjim kvalifikacijama, sigurno nezgodna, dueli sa Srbijom spadaju u balkanski rivalitet… Biće dosta teško, a otežavajuće je što samo prvoplasirani prolazi. Spremićemo se najbolje što možemo i izvući maksimum, poručio je za kraj Petković.

Drugi trening ,,sokola“ zakazan je za utorak u 17 časova, na glavnom terenu Trening kampa FSCG na Starom aerodromu. Pola sata ranije biće održan brifing za novinare.