Crnogorci su spremni!

0

Crna Gora će narednih šest dana biti domaćin turnira preliminarne runde kvalifikacija za odlazak na U19 Evropsko prvenstvo.

Pored naše selekcije, na turniru koji će biti odigran u Podgorici, Kotoru i Petrovcu, učestvuju Hrvatska, Kipar i Farska Ostrva. Plasman u elitnu rundu izboriće dvije najbolje plasirane selekcije.

Crnu Goru će u preliminarnoj rundi kvalifikacija predstavljati – golmani: Carević Lazar (Grbalj), Mrvaljević Igor (Iskra); odbrana: Milić Aleksandar(Kom), Banović Balša (Budućnost), Drinčić Miloš(Iskra), Malešević Luka (Budućnost), Drešković Meldin (Jezero), Bigović Dušan (Voždovac, Srbija); vezni red: Marković Danilo (Budućnost), Vukotić Ilija (Grbalj), Burzanović Marko (Mladost), Hadžiosmanović Cristijan (Milan, Italija), Krnić Alija (Hueska, Španija), Miličković Marko (Mladost), Đedović Đorđije (Sutjeska), Kordić Vladan(Grbalj); napad: Račić Dejan (Voždovac), Vulaj Kristijan (Dečić).

Selektor Aleksandar Miljenović, čija je ekipa šest puta igrala elitnu rundu kvalifikacija u posljednjih sedam godina, vjeruje da njegov tim ima kvalitet da još jednom napravi veliki uspjeh i izbori jedno od prva dva mjesta.

– Već godinama uspjevamo da izborimo plasman u elitnu rundu, pa su naše želje i ambicije ostale iste. Ipak, svjesni smo da neće biti lako. Otežavajuću okolnost predstavlja sam sistem takmičenja koji od igrača traži da u šest dana odigraju tri jake utakmice, što zahtjeva njihova maksimalna fizička i psihička opterećenja. Atmosfera u ekipi je dobra, nemamo bolesnih i povrijeđenih igrača, pa spremno dočekujemo predstojeće izazove – rekao je naš selektor Aleksandar Miljenović.

Prvi mečevi na programu su sjutra – naša selekcija će turnir otvoriti protiv Farskih Ostrva u Petrovcu, dok će Hrvatska odmjeriti snage sa Kiprom.

– Hrvati su bez dileme najbolja selekcija u grupi. Osam njihovih igrača je ove godine igralo završnicu Evropskog prvenstva sa starijom generacijom i sigurno su favoriti za osvajanje prvog mjesta. Pored činjenice da imaju veliki broj internacionalaca, okosnicu tima čine igrači Dinama iz Zagreba koji već godinama sa uspjehom igraju zajedno u prvenstvu Hrvatske i Ligi šampiona za mlade. Fudbal na Kipru i na Farskim Ostrvima se značajno poboljšao u posljednjih nekoliko godina, što potvrđuju i rezultati koje ove selekcije ostvaruju na svim nivoima. Očekuje nas težak turnir, ali smo spremni da damo sve od sebe – istakao je Miljenović.

Kompletan program turnira možete preuzeti ovdje.

RASPORED

MD1 (09.11.2016.)
12:00    Farska Ostrva – Crna Gora
12:00    Hrvatska – Kipar

MD2 (11.11.2016.)
12:00    Crna Gora – Kipar
12:00    Hrvatska – Farska Ostrva

MD3 (14.11.2016.)
11:00    Kipar – Farska Ostrva
11:00    Crna Gora – Hrvatska

izvor: fscg.me