Rano je za priču o Mundijalu, ali bi trijumf u Jerevanu značio mnogo

0
Napadač “sokolova” Fatos Bećiraj kazao je da je rano pričati o epilogu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, ali da bi našem timu mnogo značila pobjeda nad Jermenijom. 

Izabranici Ljubiše Tumbakovića večeras su trenirali na Gradskom stadionu, predposlednji put uoči odlaska na četvrtu utakmicu ciklusa za Mundijal u Rusiji.

“Igrali smo samo tri meča, još sedam je do kraja. Mnogo bi nam pobjeda značila i donijela bi mir do marta i nastavka kvalifikacija. Rano je pričati o Mundijalu, o tome se misli uoči posljednje tri utakmice u kvalifikacijama”, rekao je Bećiraj.

Ofanzivac našeg tima ne prihvata ulogu favorita u predstojećoj utakmici.

Oni su dobra ekipa i nije realno da nemaju nijedan bod. Protiv Poljaka su odigrali odlično, a u posljednjem minutu su imali šansu za pobjedu. Recept za uspjeh je igra iz prethodne tri utakmice. Ne idemo kao veliki favoriti, a takva je situacija u cijeloj grupi. Ova utakmica je važna i ujedno i teška, čak i teža nego u Danskoj.Gledali smo ih, pored Mitarijana imaju i dobrog vezistu. Igraju kolektivno, organizovani su u odbrani i iz defanzive se transformišu u polukontre i kontre. Protiv Poljaka su to pokazali.Nisu slaba reprezentacija, gro igrača im je i iz prethodnog ciklusa, kada su namučili Dansku i Srbiju.

Bećiraj je bio čovjek odluke u Kopenhagenu, a dao je gol i Kazahstanu pod Goricom.

“Kao napadač u svakoj utakmici pokušavam da postignem gol. Tako će biti i ovog puta, ali to nije najvažnije, već samo rezultat u Jerevanu, a ne ko će biti strijelac. Imamo puno igrača iz prethodnog ciklusa i sada smo mnogo zreliji. “

Mirko Vučinić trenira sa nacionalnim timom, ali nisu velike šanse da zaigra protiv Jermenije.

Ne znam kakva je situacija sa Mirkom. Volio bih da može da igra, tri dana su do utakmice, vidjećemo”, zaključio je Bećiraj.

Crnogorski fudbaleri na put za Jerevan kreću u četvrtak u ranim jutarnjim satima, dok je meč sa Jermenima dan kasnije od 18.00.

Izvor: cdm.me