Crnogorke spremne za Farska Ostrva!

0

Naše ženska seniorska reprezentacija u srijedu preko Kopenhagena putuje na Farska Ostrva, gdje će u petak od 17:45h odigrati pretposljednji meč u grupi C3 kvalifikacija za EURO 2025. Crna Gora je uoči raspleta grupne faze lider grupe, sa 10 bodova, koliko ima i Grčka, uz bolju gol-razliku od selekcije koju će dočekati 16. jula na Trening kampu FSCG u Podgorici od 19 časova.


Maša Tomašević i Ivana Boričić, najmlađe članice naše selekcije, ističu da je samo duel protiv Farskih Ostrva u fokusu, iako je utakmica sa Grčkom odlučujuća u borbi za prvo mjesto, koje sigurno vodi u prvi krug baraža za plasman na Evropsko prvenstvo.

Očekujemo dvije pobjede, ali sada razmišljamo samo o prvoj utakmici. Ako slavimo na Farskim Ostrvima, sve će biti mnogo lakše, kaže 16-godišnja Maša Tomašević.

Sa stavom da osvojimo prvo mjesto smo ušle u kvalifikacije i vjerujem da smo na korak da ostvarimo to što želimo, ističe 19-godišnja Ivana Boričić.

Crna Gora je u Podgorici pobijedila Farska Ostrva sa 5:1, istog rivala je u novembru prošle godine, u okviru UEFA Lige nacije, na domaćem terenu savladala sa čak 9:0.

Na prethodnom gostovanju Farskim Ostrvima bilo je samo 1:0 za nas, tako da znamo da nas čeka težak meč. Moramo da se dobro spremimo i da pokažemo šta znamo. Ne smijemo da se opustimo nijednog momenta, jer bismo mogle da budemo kažnjene. Ako uđemo jako i koncentrisano u utakmicu, mislim da nećemo imati problema, jer smo kvalitetniji tim, ističe Tomašević.

Sigurno da nam neće biti lako kao u Podgorici. Daćemo sto posto da dođemo do važne pobjede, jer smo svjesne da samo tako možemo da potvrdimo da smo bolje od Faranki, kaže Boričić.


Crna Gora bi osvajanjem prvog mjesta u grupi osigurala mjesto u baražu za EURO, mada bi i druga pozicija trebalo da bude dovoljna, jer u baraž idu tri najbolje drugoplasirane selekcije iz pet grupa Lige C.

Samo dvije utakmice nas dijele od velikog uspjeha. Vjerujem da ćemo uspjeti u našem cilju, zaslužujemo to po svemu što pokazujemo i kvalitetu koji imamo, zaključuje Maša Tomašević.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here