Crnogorski reprezentativac karijeru nastavlja u Srbiji

0

Crnogorski U21 reprezentativac Bojan Roganović ima novi klub.

Nova destinacija ovog fudbalera je Čukarički.

Roganović je na Banovo Brdo došao iz OFK Titograda, koji se ove sezone preselio u niži rang…

Došao sam u jedan od najboljih, i po prvim utiscima najorganizovanijih klubova u Srbiji. Kad je stigao poziv Čukaričkog, nisam mnogo razmišljao, jasno mi je bilo da je ovo velika šansa za mene, za iskorak u karijeri. Došao sam na preporuku Zorana Govedarice, mog trenera u OFK Titogradu, kojem se ovom prilikom zahvaljujem. Takođe, hvala i ljudima u upravi Čukaričkog, koji su imali dovoljno poverenja da me angažuju. Moj novi klub zaslužuje da konstantno bude u vrhu srpskog fudbala, među tri-četiri najbolja tima, da uvijek igra u kvalifikacijama za evropsko takmičenje. Znam da me na Banovom brdu očekuje velika konkurencija, ali to može da bude samo dobra stvar za moj dalji razvitak – kazao je Bojan Roganović, po potpisivanju ugovora.

Roganović igra na poziciji lijevog beka, koja je posle odlaska Dimitrija Kamenovića ostala upražnjena, s obzirom da je na tom mjestu ostao samo još Nemanja Tošić. Igranje u Evropi biće veliki izazov za Bojana.

Smatram da takmičenje u kvalifikacijama za Ligu Konferencija uopšte neće biti naivno, ali da Čukarički ima vrlo kvalitetan sastav i da uz malo sreće može i da izbori plasman u grupnu fazu. Radujem se i mečevima na tom nivou.

Roganović je bio član crnogorske nacionalne selekcije do 17, potom i do 19 godina, a igrao je i za mladu reprezentaciju.

– Prošao sam sve mlađe selekcije Crne Gore. Igrao sam i sa tada starijom generacijom u selekciji do 21 godine, a iskreno se nadam da ću dobrim igrama u Čukaričkom skrenuti pažnju na sebe i da ću ponovo dobiti poziv selektora.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here