DA SE NAJEŽIŠ: Vođa navijača Atalante poslao poruku o kojoj bruje društvene mreže!

0

Istorijski meč u kome je Atalanta slavila protiv Valensije u osmini finala Lige šampiona se pretvorio u tragediju. Utakmica se igrala u Milanu, na San Siru, a oko 40.000 tifoza je otišlo na ovaj meč.

Stručnjaci smatraju da je to bio okidač za epidemiju korona virusa u Italiji koja je uslijedila nedugo potom.

Svaki dan u Bergamu umire na desetine ljudi, a sada je vođa navijača Atalante uputio poruku predsjedniku kluba Antoniju Perkasi.

– Bergamo i njegovi građani su sada ispred ekipe. Predsjedniče, u ovom istorijskom pogromu, grad zaaslužuje podjednaku istorijsku odluku. Meni je prirodno, predsjedniče Perkasi, da je za Atalantu sezona završena već sada. Atalanta je primjer svima, šta god da se dogodi i šta odluče fudbalski čelnici. Ali samo pomislite koliko je navijača Atalante nastradalo od ovog prokletog virusa. Mi ne mislimo da je povratak fudbalu i Atalanti moguć kao povratak u normalu. Meni to izgleda kao nedostatak poštovanja prema žrtvama koje ovo nisu preživjele. Plačemo za onima koji su svoje živote dali za Bergamo. Biće vremena da Atalanta osvoji jednog dana titulu, ali sada i radovanje golu Gomeza djeluje kao nešto potpuno besmisleno, rekao je Klaudio Galimberti.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here