Dalić: Bićemo prvaci svijeta

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić rekao je posle plasmana u finale Sjvetskog prvenstva da njegov tim još uvijek nije rekao posljednju riječ.

– Čestitam momcima, oni nisu normalni. To što su oni odigrali je fantazija, neviđeno… Ali mi još nismo rekli svoju posljednju reč. Ne mislimo da stanemo i vjerujem da ovo nije naš kraj. Još jedna utakmica je pred nama i ako Bog da, bićemo prvaci svijeta. Hrvatske je to zaslužila. Mi vjerovatno nismo svjesni šta smo napravili, ali ni svijet nije svjestan šta Hrvatska može, rekao je Dalić.

Mnogi su se čudili što Dalić tokom 90 minuta igre protiv Engleske nije napravio nijednu izmjenu.

– Gledam igrače, gledaju oni mene. Niko neće napolje, niko ne traži zamjenu. Nevjerovatno! Fascinirali su me igrači, nisam znao šta da radim. Kada sam došao ovdje, prvog dana sam ja gurao igrače, ali sada oni guraju mene. Došli smo do finala, napravili senzaciju.

Hrvatska je do finala tri puta igrala produžetke, pa će Francuzi definitivno biti odmorniji tim.

– Oni su do finala stigli preko defanzivnog stila igre, branili su se i protiv Maroka i protiv Belgije. Tu je Mbape, fantazija je koliko je taj dečko brz, oni ne traže posjed lopte, već svoju priliku kroz polukontre. Biće nam teško, oni imaju i dan odmora više, zaključio je Dalić.

Advertisements