Dama na klupi crnogorskog fudbalskog kluba

0

Bjelopoljka Željka Radanović ulazi u istoriju bjelopoljskog sporta. Prva je dama trener u fudbalskom klubu Jedinstvo. Od ove polusezone postavljena je za pomoćnog trenera u omladincima ovog kluba, gdje je desna ruka Enesu Kasumoviću.

Prelijemo mi je u omladinskoj ekipi Jedinstva, gdje mi je prof. Enes Kasumović, ujedno mentor i podrška na svim mojim poljima. Poziv sam dobila od predsjednika kluba Nermina Bećirovića koji je prepoznao moj rad, trud i kvalitet i hvala mu na tome. Radujem se saradnji i uspjesima koji nas zajednički očekuju. Cilj mi je da idem ka ostvarenju svojih snova i budem trener seniorskog kluba. Znam da to podrazumijeva dosta rada, truda, odricanja, kao i nastavak školovanja – kazala je Željka Radanović u izjavi za DAN.

Karijeru je počela u ŽFK Sport Uno, a onda je stigla u Mašinac, najtrofejniji ženski klub bivše Jugoslavije.

Sledeća stanica bio mi je subotički Spartak, gdje za osam godina osvajala prvenstvo, kup, učestvovala u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Potom je uslijedio poziv da igram za reprezentaciju Crne Gore, gdje sam bila i zamjenik kapitena. Igrala sam potom u Mariboru, Splitu, Breznici, litvanskoj Gintri, a onda sam zbog zdrastvenih problema napustila fudbal kao igračica i opredijelila se za trenersku karijeru gdje završavam UEFA B licencu – istakla je Radanovićeva.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here