„Dobili smo najtežeg rivala“

0

Šampion Crne Gore će odmjeriti snage sa prvakom Finske!

Budućnost će u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igrati protiv ekipe HJK Helsinki, prvu utakmicu igramo u gostima 6. ili 7. jula, dok je revanš na programu sedam dana kasnije pod Goricom – 13. ili 14. jula.

“Plavi“ su žrijeb, koji je održan u Nionu, gledali zajedno u hotelu Ramada, a emocije nakon saznanja da je protivnik Helsinki su bile pomiješane…

Mogu da kažem da smo imali sreće kada se skratila lista potencijalnih protivnika, ali smo iz grupe ekipa (Helsinki, Borac Banja Luka, Mura, Konas Kvej Nomads) koja je skraćena dobili najtežeg protivnika“, poručio je šef stručnog štaba Mladen Milinković.

Prvenstvo Finske je u jeku, Helsinki je u takmičarskoj formi, a druga stvar je to što nas čeka dalek put i vještačka podloga. Međutim, šta je – tu je. Uradićemo sve da napravimo iskorak i da prođemo dalje. Na nama je da narednih dana dobro izanaliziramo protivnika, pogledamo sve njihove utakmice, dobro se spremimo i napravimo korak više u odnosu na prošlu sezonu“.

Pedesettrogodišnji Lozničanin poznaje finski mentalitet jer je kao igrač igrao u Finskoj, a svi znamo da je Helsinki u posljednje vrijeme dominantan u toj skandinavskoj zemlji – prošle godine se prošetao do titule, a u aktuelnoj sezoni je na osam utakmica osvojio 22 boda uz gol razliku 17:4.

Prednost Helsinkija je definitvno zato što je u formi i što će do utakmice sa nama odigrati još pet – šest takmičarskih utakmica. Pored toga, finski fudbal krasi dosta trčanja, borba, izvanredan skok i igrači su fizički dominantni… Vjerovatno nas Helsinki gleda kao lakšeg rivala, a na nama je da ih iznenadimo“, rekao je Milinković.

Naš šampion će na današnjem žrijebu u 12.00 časova saznati ime potencijalnog rivala u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

„Plavi“ će danas odigrati prvi prijateljski meč, a protivnik na Starom aerodromu je OFK Nikšić u 18.00 časova.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here