Docić: Imamo pravo da se nadamo da ćemo se uskoro vratiti normalnim tokovima života i da ćemo ponovo igrati fudbal

0

Uvođenje vanrednog stanja u Republici Srbiji odložilo je i sve sportske događaje, pa i same treninge. Fudbaleri Čukaričkog dobili su program rada od kuće, posle slobodnih ponedeljka i utorka danas su krenuli da rade po specifičnom režimu.

– Dobili smo program rada od kondicionog trenera, u kontaktu smo sa svim ljudima iz stručnog štaba, na nama je da održavamo formu i treniramo od kuće, koliko nam to uslovi dozvoljavaju. Takođe, trčim u obližnjoj šumi, za sada se prilagođavamo novonastaloj situaciji. Naravno, nema dolaska u klub, stanje je zaista ozbiljno, odgovorni smo, tako smo i prihvatili sve što se dešava, kazao je Marko Docić.

S obzirom da su Brđani najmlađa ekipa u eliti, mnogi igrači se ne sećaju situacije i 1999. godine, neki čak nisu bili ni rođeni u godini NATO bombardovanja.

– Iskreno, malo toga se sećam iz te godine. Ali, svakako je sada drugačije, teško je porediti tu godinu i ovo što se sada dešava. Ostaje nam da vidimo kako će se sve odvijati, iskreno se nadam da ovo neće dugo trajati. Doduše, kad smo igrali poslednji meč u Ivanjici, imali smo utisak da će šampionat biti prekinut, ali je izgledalo da će se to dogoditi na nedelju-dve. Očigledno da će sada trajati duže, ali se nadam da neće biti drastično, svestan je situacije Docić, koji napominje da je u telefonskom kontaktu sa svim saigračima, te da su svi dobro.

Osvrnuo se potom kapiten i na meč u Ivanjici protiv Javora, gde je Čukarički remizirao protiv borbenog rivala (2:2).

– Bila je to dinamična utakmica, sa dosta duela, trke. Uostalom, sva četiri gola pala su posle prekida, to najbolje govori o tome kakav je bio meč. Krivo mi je što nismo pobedili, mislim da smo bili bolji, ali smo napravili i dve greške, koje je Javor znao da kazni. Na kraju, došli smo do boda u 88. minutu, i to je bolje nego da smo izgubili.

Verujete li da će takmičenje u Super ligi i Kupu Srbije biti nastavljeno?

– Iskreno se nadam da će biti tako. Svi čekamo i šta će UEFA odlučiti, evo, Evropsko prvenstvo je već odloženo za narednu godinu. Nadam se da će se i naše prvenstvo odigrati, da se na terenu vidi ko je bolji. Mi se svakako spremamo za nastavak prvenstva, u ovim specifičnim uslovima. Naravno, najbitnije je zdravlje svih, ali imamo pravo da se nadamo da ćemo se uskoro vratiti normalnim tokovima života i da ćemo ponovo igrati fudbal. Do tada, poštujemo sve propise. Možda i nismo navikli da provodimo toliko vremena kod kuće, što se mene tiče, sreća pa imam malo dete, igramo po ceo dan, sa osmehom je završio kapiten Čukaričkog Marko Docić.

FK Čukarički

Foto: FK Čukarički