Dok god bude i matematičkih šansi za prolazak dalje, borićemo se

0
foto: fscg.me

,,Hrabri sokoli“ sjutra veče od 20:45 časova dočekuju Češku u petom kolu grupe A kvalifikacija za EURO 2020.

Osim po rezultatskoj važnosti za nastavak ciklusa, ova utakmica izdvaja se i zato jer je jubilarna 100. od kada postoji reprezentacija.

Nema euforije, niko ne misli da će biti sve lagano ako smo pobijedili Mađarsku prije mekoliko dana. Dakle, nema ni euforije, ali ni katastrofe. Bilo je iznenađenja minulih dana u kvalifikacijama, zašto i mi ne bismo bili iznenađenje. Želim da budemo takmičari, nema prepotencije u mojoj želji. Crna Gora ima istoriju fudbala, mi moramo to da opravdamo, a mislim da imamo kapacitet da to uradimo. Želimo i da publika ode zadovoljna sa stadiona. Eto, nakon poraza Bugarske od Engleske nijesmo više peti, nego četvrti na tabeli, pa i neka bude i to neki motiv više. Nemamo što da izgubimo, ali možemo puno da dobijemo. Ako dođemo do pobjede, možemo realno da mislimo da smo opet u igri, kazao je selektor Faruk Hadžibegić na današnjoj pres konferenciji.

Češka je u subotu poražena od Kosova u Prištini, što može biti prednost za ,,sokole“ u ovom trenutku.

Ja sam u utakmici protiv Mađarske vidio da mi možemo da pobijedimo, a meč Kosovo – Češka je to potvrdio. Kosovo je bilo hrabro, požrtvovano i za to je nagrađeno. Više gledam što mi možemo da napravimo, a utakmica sa Mađarskom mi je pokazala da imamo potencijal. Postoji baza za nadu, mi moramo sve da pokušamo da se kvalifikujemo. Zbog toga i igramo. Dok god bude i matematičkih šansi za prolazak dalje, borićemo se, poručio je iskusni stručnjak.