Donešena presuda policajcu koji je zlostavljao bivšeg reprezentativca CG

1

Prvostepenom presudom Osnovnog suda u Podgorici, službenik policije Milojica Sošić, osuđen je na period od tri mjeseca kućnog pritvora zbog događaja u oktobru prethodne godine, kada je napao crnogorskog fudbalera Damira Kojaševića. Vijest je objavljena iz Osnovnog suda u Podgorici.

Okrivljeni policajac je potom vrijeđao ljudsko dostojanstvo Kojaševića, pitajući ga ima li kakvih problema, pa ga uhvatio za kragnu od majice i odgurnuo ka zadnjoj strani vozila, Potom ga je udario otvorenom šakom u predjelu vrata, a kada mu je oštećeni saopštio da će ga tužiti, M.S. ga je odgurnuo i zadao mu još jedan udarac pesnicom u predjelu vrata, upućujući mu psovku. Kojašević je zadobio laku tjelesnu povredu u vidu otoka desnog zaušnog dijela-, navode iz Osnovnog suda.

Za ovo krivično delo, zaprijećena kazna zatvora je od tri mjeseca do tri godine. Sud je uvažio mnoge olakšavajuće okolnosti u korist okrivljenog prilikom odmjeravanja kazne, zbog čega je odlučio da izrekne kaznu kućnog pritvora kako bi postigao specifičnu i opštu prevenciju.

Presuda je objavljena juče, a rok za njeno izvršenje je 30 dana, tokom kojih se može podnijeti žalba u roku od osam dana. Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici je 22. decembra 2022. godine podnijelo Osnovnom sudu u Podgorici optužni prijedlog protiv Milojice Sošića zbog krivičnog dela zlostavljanja nad Damirom Kojaševićem.

1 Komentar

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here