Drljević postavljen za predsjednika Udruženja fudbalskih sudija i instruktora FSCG

0
CG-FUDBAL.COM ilustracija

Na vanrednoj Skupštini Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Fudbalskog saveza Crne Gore, koja je sazvana na zahtjev 13 delegata Skupštine i članova Izvršnog odbora Udruženja, održanoj juče u Podgorici izabrano je novo rukovodstvo Udruženja.

Za predsjednika Udruženja fudbalskih sudija i instruktora izabran je Dragan Drljević, dugogodišnji fudbalski sudija, kontrolor suđenja i predsjednik Sudijske komisije Udruženja klubova FSCG – Sjever. Za potpredsjednika Udruženja izabran je Miodrag Radulović iz Podgorice, dok je sekretar Udruženja Dobrilo Malidžan iz Podgorice.

Vanredna Skupština Udruženja zakazana je iz razloga što dosadašnji predsjednik Svetozar Ivanović, shodno mišljenju članova Skupštine koji su inicirali održavanje iste, nije obavljao svoju dužnost u skladu sa Statutom, zanemarivanja obaveza predsjednika Udruženja, opstrukcije rada organa Udruženja i iznošenja netačnih činjenica u medijima. Dodatno, razlozi za smjenu Ivanovića su i aktivnosti koje nijesu u skladu sa Pravilnikom o sudijama i suđenju a odnose se pored ostalog na vršenje čak četiri kontrole suđenja u jednom danu (o čemu postoje zvanični zapisnici) kao i vršenja komisijske kontrole na utakmicama najnižih uzrasnih kategorija (pjetlići i pioniri) što je dosad nezabilježen slučaj (o čemu, takođe, postoje dokazi) – navodi se u saopštenju Udruženja fudbalskih sudija.

Delegati Skupštine Udruženja fudbalskih sudija i instruktora prihvatili su prezentovane razloge za smjenu dosadašnjeg rukovodstva Udruženja i jednoglasno donijeli odluku o izboru Drljevića, Radulovića i Malidžana za nove rukovodioce Udruženja.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here