Evo ko su ambasadori crnogorskog sporta

0

Skupština Crnogorskog olimpijskog komiteta usvojila je Strategiju sporta za narednih četiri godine i Finansijski izvještaj za 2021. godinu. Uz to, usvojeni su izvještaji Nezavisnog revizora i Nadzornog odbora o finansijskom poslovanju COK-a za minulu godinu.

Skupštini je prisustvovalo 38 od 49 delegata.

Delegati su upoznati i sa Finansijskim planom za 2022. godinu, koji je jednoglasno usvojen, kao i sa planom obilježavanja 15 godina od prijema COK-a u olimpijsku porodicu.

Saopšteno je da će tog dana biti proglašeni i prvi Ambadadori crnogorskog sporta – fudbaleri Stevan Jovetić, Stefan Savić i košarkaš Nikola Vučević.

„Bilo je važnih tačaka, od kojih bi posebno istakao Strategiju razvoja crnogorskog sporta. Vjerujem da ona može poslužiti državi za izradu nacionalne strategije. Usvojeni su i Finanijski izvještaj za prošlu i plan za ovu godinu. Rađen je u složenim uslovima, ali je nadam se sklopljen na pravi način. Nije optimističan, ali se nazire nada da bi moglo biti bolje“, rekao je Simonović.

On je pohvalio dobru saradnju sa Ministarstvom sporta i mladih i da vjeruje da kroz razumijevanje te dvije institucije može doći i do boljih rezultata.

„Vjerujem da su shvatili probleme u COK-u, savezima i sportu uopšte. Siguran sam da sve probleme ne možemo riješiti odjednom, ali da već jednom počnemo da ih rješavamo“, rekao je Simonović.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here