Dug Zvezde prema Agrobanci je riješen, ostalo je maksimalno milion i po eura od tih 60 miliona

Predsednik Nadzornog odbora FK Crvena zvezdea Dragan Milošević je u intervjuu za sajt „redstarbelgrade.rs“ govorio o poslovanju kluba iz Ljutice Bogdana.

Milošević je naglasio da je gotovo cio dug od 60 miliona eura, koji je bio prisutan 2014. godine regulisan.

– Od duga iz 2014. godine koji smo zatekli, a on je iznosio oko 60.000.000 evra, Crvena zvezda je danas dužna oko milion i po evra. Sve ostalo je regulisano. Ostala su potraživanja prema Goranu Druliću koja iznose oko 800 hiljada evra, kao sporazum prema jednom bivšem predsedniku od 100.000 evra. Tu je uključen i deo poreskog duga iz reprogama obaveza do 2015. godine. Maksimalno milion i po evra je ostalo od tih 60 miliona, rekao je Milošević za „redstarbelgrade.rs“

Milošević je takođe istakao da je klub regulisao obaveze prema Agrobamci, uz plaćanje kamata. Podsjetimo, pominjao se dug od 17 miliona eura.

– Agrobanka je rešena. Sve obaveze su izmirene i državi je plaćeno više nego što bi ona to dobila po tržišnoj vrednosti.

Prema riječima Miloševića, Zvezda je nastavila sa ulaganjima.

– Realan novčani dug iznosi oko 25 miliona evra, ali dio tih obaveza dospijeva tek 2021. godine. Ulagali smo u strukturu i medija blok, dodao je predsednik Nadzornog odbora Crvene zvezde.

Advertisements