Džudović zna šta Budućnost u II dijelu sezone mora da radi bolje

0

Fudbaleri Budućnosti su polusezonu u Meridianbet CFL završili na diobi prvog mjesta, Sutjeska je jesenji šampion zahvaljujući boljoj gol-razlici.

Trener “plavih” Miodrag Džudović zna da je Budućnost mogla i bolje.

“S obzirom na okolnosti, kada sam preuzeo ekipu i zaostatak za liderom, zadovoljan sam učinkom jer ekipa dijeli prvo mjesto na tabeli sa Sutjeskom. Mislim da smo napravili veliki rezultatski iskorak, ali ne samo rezultatski. Napredovali smo mnogo što se tiče discipline i smatram da smo jedna od najdisciplinovanijih ekipa na terenu, a takođe napredovali smo i što se tiče igre. Ali, tu nam predstoji još puno rada na usavršavanju”, rekao je Džudović i nastavio:

“Moramo kod kuće da igramo mnogo bolje, aktivnije, ofanzivnije i moramo utakmice na vrijeme da otvaramo, tj. da koristimo stvorene šanse. Mislim da u još nekim segmentima fudbalske igre, kao što su standard situacije, moramo još mnogo više da napredujemo – i defanzivno i ofanzivno. I naravno, sama igra mora da bude bolja i da teži savršenstvu, na tome moramo da radimo”, poručio je Džudović, koji je “plave” vodio na 18 utakmica, te upisao 11 pobjeda, pet remija i dva poraza.

Da se nije desila Iskra u posljednjoj rundi jesenjeg dijela i poraz od 3:0, utisak je mogao da bude kompletan (i što se tiče rezultata, i što se tiče statistike), jer je Budućnost sa Džudovićem na 17 utakmica primila 11 golova, a na 10 mečeva sačuvala mrežu.

“Mislim da smo tu napravili evidentno ogroman napredak, odigrali smo veliki broj utakmica bez primljenog gola, a to govori da smo popravili disciplinu o čemu sam već pričao. Uz to, popravili smo i takmičarski duh, a kada imaš takmičare u ekipi, to još više doprinosi rezultatu. Naravno, „nula“ pozadi je uvijek pozitivna, a naprijed ćemo uvijek imati i stvarati šanse. Radićemo na svemu, pokušati da unaprijedimo igru u odbrani, ali i u napadu, jer odbranu ne igraju samo odbrambeni igrači, nego cijela ekipa. Tako moramo da se ponašamo na terenu”, izjavio je Džudović.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here