Emotivno obraćanje Siniše Mihajlovića: Nema sramote u plakanju ili očajanju, samo ne smije da se izgubi želja za životom

0

Siniša Mihajlović se već četiri mjeseca bori sa leukemijom, a danas se obratio medijima prvi put nakon jula kada je objavio da boluje od teške bolesti.

Početak konferencije za medije prekinuo je ulazak igrača Bolonje koji su zauzeli mjesta u pres sali, a odmah je uslijedila šala srpskog stručnjaka.

– Eto kako uvijek čine sve samo da ne bi trenirali, rekao je Mihajlović, nakon čega mu se obratio Blerim Džemaili.

– Malo je reći da si nam nedostajao, srećni smo što si ponovo sa nama. Željeli smo da te iznenadimo i da te ponovo učinimo srećnim, izjavio je prvotimac Bolonje.

Riječ je potom ponovo dobio Mihajlović, koji je objasnio kakvo mu je zdravstveno stanje nakon novog ciklusa hemoterapije.

– Prvo želim da zahvalim svim doktorima i ljudima koji me podržavaju. Mislim da bez njih ne bih krenuo na ovaj put koji za sada ide dobro. Hvala svima koji su mi pisali pisma i molili se za mene, hvala navijačima svih klubova, a pogotovo Bolonje. Od kada je bolest dijagnostikovana nijednog trenutka se nije postavljalo pitanje mog ostanka u Bolonji i to me je smirilo. A posebna zahvalnost ide mojoj porodici, supruzi, djeci i majci, nastavio je Mihajlović.

– Četiri i po mjeseca bio sam sam u bolničkoj sobi, disao prečišćen vazduh i pio filtriranu vodu. Želio sam da udahnem svjež vazduh, a nisam mogao. Svima koji boluju od ove bolesti želim da poručim da nema sramote u strahu, plakanju ili očajanju, jedino ne smije da se izgubi želja za životom. Postavljao sam sebi dnevne ciljeve, jer svaki dan proveden u bolnici je dan bliže izlasku. Ponekad sam umoran, uzimam 19 tableta dnevno. Ne spavam više u bolnici, već kod kuće. Već sada sam drugi čovjek, do bolesti strpljenje mi nije bila jača strana, ali sada je sve potpuno drugačije. Uživam u svakom trenutku, znam da ne zvuči kao da nije ništa, ali samo jedan dah svježeg vazduha je prelijepa stvar, zaključio je Mihajlović.