Evo kako će izgledati Bundesliga

0

Ljubitelji fudbala već znaju gdje će biti u subotu popodne, ispred malih ekrana uz Bundesligu. Čak milijarda ljudi, širom svijeta, pratiće nastavak prve od liga “petice“. Ipak, da mečevi neće ličiti na one prije pandemije potvrdio je srpski reprezentativac i fudbaler Ajntrahta, Filip Kostić.

O tome kako izgledaju zaštitne mjere, kako su se održavali treninzi i da li su svi upoznati sa novim pravilima, Kostić je govorio za “Kurir“.

– Prvo smo trenirali u malim grupama, a od prošle nedjelje treniramo zajedno. Mere zaštite su jako rigorozne, nalazimo se već neko vreme u karantinu u hotelu. Možemo da se krećemo samo u okviru hotela. Izlazimo jedino kada dođe klupski autobus koji nas vozi na trening. Upućeni smo u sve što će se promeniti. Uvedeno je dosta novih pravila, između ostalog, zabranjeno je rukovanje i na teren ćemo izlaziti sa maskama, rekao je srpski napadač za “Kurir“.

O sebi, svojoj formi, igri bez navijača, ali i koliko mu je teško pao boravak u karantinu, Filip Kostić je rekao:

– Karantin mi je, iskreno, teško pao. Mi jesmo donekle navikli na karantine, ali od dan ili dva, ovo je bilo baš teško za psihu. Trenirao sam dosta, i to mi je pomoglo. Smatram da sam zadržao formu i da imam snage za maksimalne napore, ali ne znam još da li ću biti na nivou iz meča u meč, kao što je to bilo na startu prolećnog dela Bundeslige. Biće teško bez navijača, pošto smo mi “domaćinska“ ekipa, koja je uz huk sa tribina uspevala da pobedi Bajern, Leverkuzen, dva puta Lajpcig. I navijači su nestrpljivi, žele da nas gledaju, makar i na televiziji, pa valjda zato prvi i počinjemo, smatra Kostić.

Advertisements

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here