Evo ko će suditi meč Jermenija-Crna Gora

0

Komitet za suđenje Svjetske fudbalske asocijacije (FIFA) odredio je službena lica za četvrtu utakmicu reprezentacije Crne Gore u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje se 2018. godine održava u Rusiji.

Duel najboljih selekcija Jermenije i Crne Gore koji se igra 11. novembra 2016. godine na stadionu Republike Vazgen Sargsjan povjeren je sudijskom timu koji predvodi Pavel Kralovec.

Prvi pomoćnik Kraloveca na utakmici u Jerevanu biće Slovak Roman Sliško, dok je drugi pomoćni sudija Ivo Nadovrnik iz Češke.

Ulogu četvrtog sudije obavljaće Čeh Miroslav Zelinka, dok će učinak sudijskog tima ocjenjivati bugarski posmatrač suđenja Ičko Lozev. FIFA komesar biće Tomas Karpavičius koji dolazi iz Litvanije.

Kralovec je rođen 16. avgusta 1977. godine, po zanimanju je inžinjer a na listi internacionalnih sudija nalazi se od 2005. godine. Priliku da sudi prve mečeve u kvalifikacijama za evropska klupska i reprezentativna takmičenja dobio je 2008. godine, da bi šest godine kasnije došao u grupu sudija kojima je povjereno dijeljenje pravde na mečevima UEFA Lige šampiona. Češki arbitar imao je priliku da sudi utakmice na fudbalskom turniru Olimpijskih igara održanih u Londonu 2012. godine, dok je prethodnog ljeta u Francuskoj je dijelio pravdu na dvije utakmice Evropskog prvenstva. Trenuto je u UEFA elit grupi sudija.