Tražim pravi pristup, rezultati tako stižu

0
Maksimalnim zalaganjem možemo do tri boda protiv Jermenije, kaže selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Ljubiša Tumbaković.

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Ljubiša Tumbaković kazao je na večerašnjem brifingu da se tri boda protiv Jermenije mogu osvojiti, ali pod uslovom da svi igrači ispune svoje zadatke i pristup bude kao u prethodne tri kvalifikacione utakmice.

“Ne tražim tri boda u Jerevanu i mislim da je to profesionalna izjava sa moje strane. Tražim da igrači odgovore svim unaprijed postavljenim zadacima, da ponovo pokažemo zajedništvo. Ako pristup bude kao u dosadašnjim kvalifikacionim mečevima, onda rezultat može doći. Ponekad i to ne bude dovoljno, u sportu je sve moguće”, kazao je Tumbaković.

Selekcija Crne Gore je na vrhu grupe E sa 7 bodova, dok Jermenija drži fenjer sa sva tri poraza. Zbog slabih rezultata, došlo je i do promjene na klupi našeg predstojećeg rivala. Dodatna novina iz tabora Jermenije je i povratak najboljeg igrača Henrika Mhtarjana.

“Znamo sve o njima. Odradili smo skauting, a sve vrline i mane protivnika prenijećemo igračima. S obzirom na neiskustvo njihovog novog selektora, očekujem da će oni diktirati tempo. Ali spremni smo za sve njihove strategije. Mhtarjan je već mjesec dana u punom treningu, igrao je pola sata protiv Fenerbahčea i od njega prijeti najveća opasnost. On je pokretač svega, poput Eriksena u reprezentaciji Danske ili Stankua u selekciji Rumunije. Kvalitetan igrač, ne treba trošiti previše riječi o njemu, dovoljno je vidjeti za koji klub igra”, istakao je selektor Crne Gore.

Upitan da prokomentariše razvoj nacionalnog tima, od dolaska na klupu “sokola” do danas, Tumbaković je rekao:

“Kad se završi meč protiv Jermenije, onda ćemo sumirati učinjeno, napraviti kompletnu analizu. Atmosfera u reprezentaciji je mnogo bolja u odnosu na februar kada sam stupio na funkciju selektora. Trudićemo se da to unaprjeđujemo iz okupljanja u okupljanje, a još jednom ću napomenuti da “dobar duh” u reprezentaciji u velikoj mjeri doprinosi ostvarivanju željenog rezultata”, poručuje Tumbaković.

Sa nedavno objavljenog spiska otpali su povrijeđeni Nemanja Nikolić i Marko Simić. Žarko Tomašević ima malih problema sa povredom, ali najvjerovatnije će biti spreman za utakmicu u Jerevanu. Velika stvar je i povratak oporavljenog Marka Baše, koji je tokom vikenda komandovao odbranom Lila. Sa Mirkom Vučinićem je još uvijek sve nedefinisano, što navodi na zaključak da će i ovu utakmicu odgledati sa tribina.

Ekipa je večeras odradila trening oporavka, a naredna dva iskoristiće za dodatno uigravanje pred važan susret u Jerevanu, koji je zakazan za petak od 18 sati.

Izvor: cdm.me