FSCG naloženo održavanje nove izborne skupštine

0

Uprava za inspekcijske poslove Fudbalskom savezu Crne Gore naložila je održavanje nove izborne skupštine Udruženja klubova FSCG – Sjever.

Kako navodi Uprava za inspekcijske poslove u saopštenju, Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta Crne Gore, je 15. novembra ove godine donijelo Rješenje kojim je žalba Fudbalskog saveza Crne Gore, izjavljena od strane FSCG protiv rješenja Uprave za inspekcijske poslove – Odsjeka za inspekciju za sport od 24.08.2021. godine, odbijena kao neosnovana.

“Imajući u vidu navedeno, rješenje Uprave za inspekcijske poslove – Odsjek za inspekciju za sport, kojim je Fudbalskom savezu Crne Gore, naloženo održavanje nove izborne skupštine Udruženja klubova FSCG – Sjever, postalo izvršno, što nadalje znači da će se upravno izvršenje rješenja sprovesti po službenoj dužnosti, na način što će se pristupiti izvršenju istog shodno članu 59 stav 1 Zakona o inspekcijskom nadzoru”, navode u Upravi za inspekcijske poslove.

Kako pojašnjavaju taj organ će u daljem postupku izvršiti inspekcijski nadzor u Fudbalskom savezu Crne Gore, shodno Zakonu o inspekcijskom nadzoru, Zakonu o sportu i Zakonu o upravnom postupku, te preduzeti dalje mjere i radnje iz svoje nadležnosti, kako bi se do kraja ispoštovale odredbe propisane pozitivnim propisima.

Podsjetimo izborna Skupština Fudbalskog saveza Crne Gore za mandatni period 2021-2025 održana je krajem juna u hotelu „Ramada“ u Podgorici.

Povjerenje Skupštine za obavljanje funkcije predsjednika Fudbalskog saveza Crne Gore dobio je tada Dejan Savićević.

Izbornoj Skupštini FSCG prisustvovalo je 27 delegata, a pored Savićevića u izbornoj trci učestvovao je i Jovan Kaluđerović, koji nije prisustvovao sjednici, tvrdeći da se radi o bezakonju i tražeći da se izborni postupak poništi zbog, kako je tvrdio, brojnih neregularnosti.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here