Fudbaleri Lovćena u štrajku: Nemamo dovoljno lopti za trening!

0

Fudbaleri ”Lovćena” stupili su danas u štrajk zbog neizmirenih finansijskih obaveza kao i katastrofalnih uslova za rad.

Nakon što su prethodne sezone, sasvim iznenađujuće izgubili status prvoligaša, Cetinjani su u novu sezonu ušli sa dosta poteškoća koje i dalje traju.

Kako stoji u saopštenju koje su potpisali prvotimci cetinjskog kluba, ”Lovćen” je u najtežoj situaciji u prethodnih par godina, da će do takvog stanja doći moglo je i da se nasluti neposredno pred početak tekuće sezone.

Situacija već na početku nije obećavala. Sa pripremama smo krenuli praktično dvije nedjelje pred početak prvenstva sa svega sedam seniora. Kako je vrijeme odmicalo, stvari su izgledale bolje. Ekipa se formirala a igrači su postigli dogovor sa Upravom i u vezi finansijskog dijela. Planirano je da svaki fudbaler do polusezone primi četiri plate što ni u jednom dijelu nije ispoštovano.

Fudbaleri dodaju da su uslovima u kojima rade zajedno sa stručnim štabom nezapamćeni a da to najbolje potvrđuje i nedostatak rekvizita za rad, ali i to da su pomoćnici Predraga Vukotića mijenjali rezervne golmane kako bi se treninzi bar na neki način mogli održati.

Uslovi u kojima radimo su ispod profesionalnog nivoa. Treniramo sa osam normalnih lopti i osam ”četvorki,što značajno otežava rad kako igračima tako i stručnom štabu. Sve to je uticalo da igrači koji nijesu sa Cetinja napušte klub jer nemaju sredstava za svakodnevni dolazak. Takođe, pomoćnici šefa stručnog štaba na treninzima su bili golmani jer naš klub nema rezervnog čuvara mreže. Takođe, povrijeđeni igrači nemaju novca za tretman, a klub ne izlazi u susret da obezbijedi iste.

”Lovćen” je nakon skoro čitavog prvog dijela sezone na pretposljednjem mjestu na tabeli što dodatno oslikava kakva je situacija u najstarijem fudbalskom klubu u Crnoj Gori. Fudbaleri ističu da su jedan od glavnih razloga loših rezultata i treninzi koji i pored velike želje stručnog štaba, zbog neuslova, nijesu na traženom nivou.

Jedan od glavnih razloga loših rezultata jesu problemi u organizaciji treninga. S obzirom da je klub napustilo sedam igrača, morali smo da priključimo kadete, kako bi se treninzi na neki način održali. Naš šef daje svoj maksimum i imrpovizuje treninge kako bi se što bolje pripremili. Ipak, nedostatak rezervnih golmana doveo je do toga da preskačemo šuterske treninge. Uz to, trener nije uspijevao da sprovede treninge po planu i programu jer je nekad imao 12, nekad 15 igrača na raspolaganju, jer većina od njih nije imala sredstava da dođu. S obzirom an takvu situaciju, šef se prilagođavao igračima kako bi se bar na neki način moglo raditi i kako ne bi, usljed nezadovoljstva, dolazilo do nemilih situacija.

Na kraju, fudbaleri su istakli da od danas neće trenirati i da će takvo stanje biti dok im se ne isplate bar dvije plate. Takođe, ukoliko nadokande ne budu uplaćene do subote, duel sa ekipom ”Bokelja” biće doveden u pitanje.

Mi danas prestajemo sa redovnim načinom treniranja. Tako će biti sve dok nam se ne isplate bar dvije plate. Ukoliko do toga ne dođe, niko od nas neće igrati nedjeljni meč protiv ”Bokelja”. Žao nam je što smo došli u ovakvu situaciju s toga se nadamo da će nam neko izaći u susret i pomoći nam – stoji u saopštenju fudbalera ”Lovćena”.