Haos u Zagrebu, hajka na čovjeka koji je Dinamo postavio na ,,evropske noge“

0

Fudbalski klub Dinamo iz Zagreba suočava se sa problemima i tokom obustave sporta u svijetu usljed virusa korona.

Naime, kako navode iz kluba, zarad dobrobiti njihovog sportskog društva, predložili su svim članovima stručnog štaba i fudbalerima prvog tima smanjenje plata, na šta su neki pristali, a neki, navodno, nisu.

Ova druga grupa ljudi je i završila svoju misiju u zagrebačkom velikanu, a to su mahom najbliži saradnici trenera Nenada Bjelice, tj. čitav stručni štab koji je on doveo po svom dolasku.

Tako se postavlja pitanje, da li je ovo hajka protiv aktuelnog trenera, s obzirom na to da bi raskid ugovora Dinamo koštao milion i po eura, koliko iznosi plata ovog stručnjaka na godišnjem nivou i žele da on sam ode.

Hrvatski mediji su osudili ovaj potez Zagrepčana, stali su u odbranu Bjelice koji je bio nadomak treće uzastopne titule prvaka tamošnje države, a usput od Dinama napravio respektabilnu ekipu, sa kojom je prezimio u Evropi.

Kako navodi novinar portala ,,Index.hr.“ Joško Jeličič, lično poznaje Bjelicu i vjeruje da bi se i on, ali i njegovi igrači založili na smanjenje svojih dohodaka, ali da neće dozvoliti napad na svoje dignitete.

Bjelica je preuzeo Dinamo u maju 2018. godine, a osim titula u šampionatu, posle 49 godina je obezbijedio Zagrebu proljeće u Evropi.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here