HNS izdao saopštenje nakon upozorenja FIFA Vidi i Vukojeviću

0

Veliku buru u svjetskoj fudbalskoj javnosti izazvao je način radovanja reprezentativca Hrvatske Domagoja Vide i asistenta u stručnom štabu “vatrenih” Ognjena Vukojevića, nakon trijumfa nad Rusijom poslije izvođenja jedanaesteraca.

Međunarodna federacija fudbalskih asocijacija (FIFA) donijela je odluku da opomene Vidu i Vukojevića, a štoper Bešiktaša je naglasio da nije želio da pošalje političku poruku.

Oglasio se i Fudbalski savez Hrvatske HNS, koji je stao u odbranu Vide i Vukojevića, ali naglasio da svi članovi ekipe moraju da paze šta govore u budućnosti.

– Nakon četvrtfinalnog duela Svjetskog prvenstva između Rusije i Hrvatske u Sočiju, hrvatski reprezentativac Domagoj Vida i saradnik stručnog štaba Ognjen Vukojević poslali su putem društvenih mreža poruke namenjene prijateljima u Ukrajini – gdje su proveli značajan dio igračkih karijera – zbog kojih im je Disciplinska komisija FIFA izrekla disciplinsku meru upozorenja, na temelju čl. 4/2 i 5/4a Propozicija takmičenja.

Fudbalski savez Hrvatske (HNS) naglašava kako su izrečene poruke bile isključivo odgovor na brojne poruke podrške koje su im stizale iz Ukrajine tokom Svjetskog prvenstva, s obzirom na dubok trag koji su Domagoj Vida i Ognjen Vukojević ostavili u toj državi tokom svojih klupskih karijera, braneći boje kijevskog velikana Dinama. Nezavisno od toga, HNS upozorio je Vidu i Vukojevića, kao i ostale reprezentativce, da se u budućnosti suzdrže od bilo kakvih poruka koje mogu biti interpretirane u političkom kontekstu, stoji u saopštenju Fudbalskog saveza Hrvatske.