Igrači se plaše povratka na teren

0

Dok u Engleskoj pokušavaju na sve moguće načine da nađu adekvatan način da se sezona u Premijer ligi privede kraju na terenu napadač Mančester Sitija, Serhio Aguero, otkrio je da među fudbalerima postoji strah od povratka na teren.

Aguero je u razgovoru za argentinsku televiziju „El Chiringuito“ izjavio da su njegovi saigrači posebno zabrinuti za članove porodica i da će biti veoma nervozni i oprezni kada ponovo počnu treninzi.

– Većina igrača je uplašena, jer imaju porodice i djecu. Uplašen sam i ja, ali ovdje sam sa djevojkom bez kontakta sa drugim ljudima. Izolovan sam kod kuće i jedina osoba koju mogu da inficiram je moja devojka. Kažu da ljudi bez siptoma mogu da vas zaraze i zbog toga sjedim kod kuće, možda sam i ja zaražen, a da to ne znam. Nadam se da će uskoro napraviti vakcinu i da će sve biti gotovo, izjavio je Aguero.

Klubovi Premijer lige će u petak diskutovati o potencijalnom nastavku sezone, ali u prilog im ne ide situacija u zemlji sa velikim brojem zaraženih i umrlih na dnenoj bazi.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here