Predsjednikova poruka igračima: Igrajte fudbal, male su šanse da umrete ako se zarazite

0

Fudbalski šampionat u Brazilu trebalo je da počne u maju, ali to se vjerovatno neće dogoditi s obzirom da je ova zemlja postala epicentar koronavirusa u Južnoj Americi.

Sve je više oboljelih i umrlih, ljekari predviđaju da će epidemija dostići svoj vrhunac za dvije nedjelje, ali predsjednik Brazila, Žair Bolsonaro, traži od fudbalera da počnu da igraju i to zato jer je mala šansa za smrtni ishod čak i ako se razbole.

– Veliki broj ljudi iz fudbalskog svijeta želi povratak u normalu, jer nezaposlenost kuca na vrata fudbalskih klubova. Fudbaleri, ukoliko se zaraze, imaju malu šansu da umru zbog njihove fizičke spreme, ipak su to sportisti, izjavio je Bolsonaro za Radio Guaiba.

– Odluka nije na meni, ali mogu da pomognem, dodao je on i rekao da će Vlada uskoro izaći sa predlogom za odigravanje utakmica bez prisustva navijača.

Njegove riječi izazvale su dosta polemike u Brazilu, a jedna od reakcija stigla je iz Sao Paula. Bivši svjetski prvak, a sada direktor ovog kluba, Rai, protiv je fudbala u vreme epidemije.

– Želimo da se vratimo postepeno, uz sve adekvatne preporuke i onda kada se za to steknu uslovi, rekao je Rai.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here