Ilić: Astana je pravi domaćin

0

Nekadašnji defanzivac Partizana Branko Ilić upozorio je crno-bijele pred gostovanje Astani u drugom kolu Lige Evrope, da ih očekuje veoma teško gostovanje, prenijele su ,,Večernje novosti“.

Dugo putovanje, temperaturna razlika, malo vremena za privikavanje i vještački teren. Ništa to ne ide u prilog Partizanu pred večerašnje gostovanje u Nur-Sultanu ekipi Astane, ali tim Sava Miloševića neće tražiti izgovore.

Klubovi koji stignu na ovaj stadion, obično se ne provedu dobro, što najbolje zna nekadašnji defanzivac Partizana i Astane Branko Ilić, koji ističe snagu kazahstanskog kluba na svom terenu.

– Astana ima pravi domaći teren na kojem je veoma teško igrati. Njihovi kazahstanski rivali imaju najveći problem u činjenici da je kvalitet na strani Astane, dok se rivali u Evropi najviše muče zbog toga što im je to najdalje gostovanje, što sa sobom povlači i vremensku i temperaturnu razliku. Godinama imaju konkurentan tim za Evropu, a kada igraju na svom terenu baš teško i rijetko gube bodove. Prava su domaćinska ekipa i na strani iz istih razloga koje sam pomenuo imaju mnogo problema da ostvare pozitivan rezultat – rekao je Ilić.