Italijani koriste pandemiju koronavirusa za totalnu reorganizaciju lige

0

Čelnici italijanskog fudbalskog saveza (FIGC) na sve načine pokušavaju da se fudbalska sezona u Italiji ipak nastavi.

Fudbal na „čizmi“ stao je zbog haosa izazvanog pandemijom koronavirusa i u ovom trenutku niko ne zna malo kad i hoće li se uopšte nastaviti.

Međutim, predsjednik FIGC-a Gabrijele Gravina odlučio se riješiti još jedan zadatak u vremenu krize. On insistira na „kulturnoj revoluciji“ u trećem rangu italijanskog fudbala, u takozvanoj Seriji C.

Riječ je o posljednjem nivou profesionalnog fudbala u Italiji i podijeljena je na tri grupe (ponajviše na osnovu geografske lokacije) od po 20 timova.

– Serija C jako pati i moramo iskoristiti ovu situaciju da napravimo kulturnu revoluciju. Potreban nam je novi pristup unutar menadžmenta, otkrio je Gravina u intervjuu za „Radio Cusano TV Italia“.

– Već sam dao svoje predloge i trenutno o njima raspravljamo. Serija C sa tri grupe više nije dobro rješenje. Moramo se vratiti Seriji C sa 20 klubova, a onda 40 ostalih prebaciti u poluprofesionalnu ligu, nastavio je šef FIGC-a, pa zaključio:

– Odredićemo klubove koji moraju biti dio elitne Serije C, na osnovu rangiranja. Postoje klubovi koji tu zaslužuju biti prije drugih, vrlo jednostavno.

Advertisements

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here