Jedan veliki razlog za zabrinutost pred dolazak CSKA u Beograd

0

Mediji u Rusiji napravili su pregled učinka klubova iz ove zemlje u pripremnom periodu, a javnost u Srbiji najviše zanima koliko može CSKA pred prvu utakmicu sa Crvenom zvezdom.

“Armejci” su u pripremnom periodu odigrali šest utakmica i ostvarili dvije pobjede i četri remija, a kako je naveo portal championat.com trener Viktor Gončarenko pripremio je četiri, pet različitih modela uz dosta eksperimenata. Najviše je trpio Vernblum, koji je igrao i napadača i defanzivca.

Čak trojica igrača postigla su po tri gola na pripremama u Španiji, Musa, Vitinjo, Čalov i Olanare, ali ovaj posljednji neće biti u konkurenciji za meč sa crveno-bijelima s obzirom da je proslijeđen na pozajmicu u Amkar iz Perma.

Nijedan igrač nije odigrao svih šest mečeva, a samo su Gordjušenko i Ignašević upisali po pet prijateljskih utakmica. Navijači mogu da budu prezadovoljni činjenicom da je CSKA posle nekoliko prelaznih rokova konačno doveo pravog napadača ili bolje rečeno vratio Ahmeda Musu koji je možda i najbolje partije u karijeri pružao u dresu moskovskog kluba.

Međutim, postoji i razlog za zabrinutost – povreda Alekseja Berezuckog koja je smanjila izbor u defanzivnoj liniji na trojicu igrača, Vasilija Berezuckog, Vasina i Ignaševiča.

Vremena za dovođenje još jednog defanzivca ima, ali vremena za uigravanje praktično ne, jer već u utorak od 18 časova slijedi beogradska bitka sa Crvenom zvezdom.