Kako je Kopitović završio u Bjelorusiji umjesto u Partizanu

0

Oko nedjelju dana trajalo je koketiranje Borisa Kopitovića sa Partizanom, ali je crnogorski reprezentativac na kraju izabrao drugačiji put za nastavak karijere.

Govorilo se da su pregovori u toku, Čukarički je tražio 300.000 eura na ime obeštećenja, a na kraju je Kopitović postao novi igrač BATE Borisova gdje je već predstavljen.

– Saša Đorđević, predstavnik BATE-a, gledao me je u reprezentativnom dresu protiv Litvanije, u meču kad sam postigao i gol. Desilo se da Bjelorusi ostanu bez štopera, koji se povrijedio, bila im je potrebna zamjena, kontaktirali su me i od mene dobili pozitivan odgovor. Na kraju su se i klubovi dogovorili, te ću karijeru nastaviti u najboljem timu Bjelorusije. Ugovor sam potpisao na tri i po godine, rekao je Kopitović za sajt Čukaričkog.

Ambicije u novom klubu su velike.

– Po obavljanju ljekarskih pregleda i konačnog dogovora, organizovana je promocija u novom klubu, a sve je bilo na vrhunskom, profesionalnom nivou. U subotu sam odgledao i Kup utakmicu protiv Torpeda, koju je BATE dobio sa 8:1. Klub igra na prelijepom stadionu, ima uvek visoke ambicije, vezane naravno za osvajanje domaćih trofeja i plasman u grupnu fazu jednog od dva evropska takmičenja.

Period proveden u Čukaričkom ocijenio je kao najljepši u karijeri.

– Mogu slobodno da kažem da sam u Čukaričkom proveo najljepših dvije i po godine u karijeri, bilo je dosta lijepih momenata, taj klub će uvijek imati posebno mjesto u mom srcu. Upoznao sam dosta dobrih i kvalitetnih ljudi, nadam se da ćemo nastaviti da se družimo, iako sam malo fizički razdvojen sad od njih. Mnogo mi je žao što napuštam ekipu, saigrače i Banovo brdo, zaključio je Kopitović.