KAKVA LUDNICA: Rajola pokreće aukciju za De Lihta!

0

Matijas de Liht je sve nervozniji.

Mladi Holanđanin želi da zna svoju budućnost što je prije moguće nakon izvanredne sezone u Ajaksu.

Njegov agent Mino Rajola izabrao je drugačiju strategiju od one koju su postavili agenti Frenkija De Jonga, s ciljem da pokrene aukciju za 19-godišnjeg štopera!

Barselona je mjesecima slovila kao najveći favorit za dovođenje De Lihta, a prije nekoliko nedjelja, predsjednik Bartomeu bio je uvjeren da ima Holanđanina u šaci s petogodišnjim ugovorom.

Međutim, zahtjev igrača je sada promijenjen, a tražena plata porasla je na 9 miliona eura po sezoni. De Liht je dodatno povećao svoju cijenu nedavnim sjajnim nastupima u Ligi šampiona.

Barselona još uvijek nije sigurna hoće li ponuditi tako visoku platu igraču koji neće imati sigurno mjesto u početnoj postavi, iako je trenutno jedan od najsjajnijih talenata u svjetskom fudbalu.

Dakle, Rajolina strategija je da se ponovno sastane s klubovima iz Premijer lige, a Juventus je takođe obavijestio o razvoju situacije.

‘Bianconeri’ ne vole da učestvuju u aukcijama za igrača, ali s obzirom na to da je situacija s Barselonom otišla u pogrešnom smjeru, Juve će razmotriti opciju obnavljanja interesa za briljantnog Holanđanina

Procjenjuje se da će Ajaks na transferu De Lihta zaraditi oko 90 miliona eura!