Kaluđerović: Bezbroj nezakonitosti u radu FSCG, ubrzo ću biti izabran za predsjednika

0
foto: cetinjskilist

Dugogodišnji fudbalski sudija Jovan Kaluđerović i kandidat za predsjednika Fudbalskog saveza Crne Gore vjeruje da će ubrzo biti izabran za predsjednika te sportske institucije. Ističe da bezbroj nezakonitosti karakteriše izborni proces i generalno rad FSCG.

On se oglasio nakon što je iz medija saznao da su nadležni organi utvrdili da je izborni proces za predsjednika FSCG bio nezakonit i da treba da se održe novi izbori.

– Bio sam strpljiv i nijesam se javno oglašavao povodom nastavka nezakonitog poslovanja FSCG, nakon nezakonite izborne Skupštine. Istina je da nije lako ostati uzdržan kada znate i vidite da se nezakonito izabrano rukovodstvo FSCG ponaša kao da je sve u redu. Ne smeta im da donose odluke iako odgovorna lica nijesu upisana u Registar sportskih organizacija. Vidjećemo da li je to za krivičnu odgovornost. Inspekcija sporta je utvrdila samo mali dio nepravilnosti izbornog procesa, onaj koji se odnosi na izbor tri delegata Udruženja klubova Sjever – kazaop je Kaluđerović.

Podsjeća da su tri osobe koje su glasale, istovremeno bile članovi Skupštine i Izvršnog odbora FSCG, što je , kako tvrdi, suprotno Zakonu o sportu i Statutu FSCG.

– Predstavnik Udruženja sudija i instruktora Veljko Bošković je učestvovao u radu sjednice sa Odlukom o imenovanju na kojoj je falsifikovan potpis (u toku je utvrđivanje krivične odgovornosti i istraga koju sprovode nadležni organi). Gotovo svi koji su radili nezakonito dobili su nagradu, nešto što im ne pripada. Tako je na primjer Veljko Bošković postao član Sudijske komisije iako ne ispunjava uslove. Kako je tretiran od strane rukovodstva FSCG ranije nije za ovaj tekst – poručio je Kaluđerović.

Ističe da je bezbroj nezakonitosti karakteriše izborni proces i generalno rad FSCG.

– Evo još par primjera. U verifikacionoj komisiji Udruženja klubova JUG član je bio čovjek koji nije živ! Agencija za sprečavanje korupcije je utvrdila da je Mihailo Đurović nezakonito bio član Izvršnog odbora FSCG, jer je istovremeno bio odbornik u budvanskom parlamentu. Za navedene nezakonite radnje i druge koje će biti procesuirane posjedujem dokaze, dokumenta. Prvi čovjek FSCG je isturen, odgovorno lice, uvijek kada treba braniti neodbranjivo. Tako ga štite i čuvaju najbliži saradnici. Tako su ga uvijek pazili – ističe Kalušerović.

Navodi da zaslužni sportski radnici koji su zadužili crnogorski fudbal i dalje se muče da poboljšaju stanje u omladinskom fudbalu, sudijskoj organizaciji. 

– Oni se muče a fudbal jedva živ. Došlo je vrijeme da rasteretimo zaslužne i nezamjenljive i pošaljemo ih na odmor. Ubrzo ću biti izabran za predsjednika FSCG i vratiti dostojanstvo fudbalskim radnicima. Mediokriteti će biti zamijenjeni fudbalskim radnicima prepoznatim po ljudskim i stručnim karakteristikama. Timskim i odgovornim radom ćemo brzo pokazati da se radi bolje i da je pred našim fudbalom svijetla budućnost – zaključio je Kaluđerović.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here