Komentar sa strane: Mogu li Njemci do evropskog trona?

0

Fudbal je jednostavna igra u kojoj 22 igrača trče za lopotom 90 minuta i na kraju pobijede… Njemci

Čuvena izjava isto tako čuvenog napadača Engleske G. Linekera je mozda dobar uvod u predstojeće EP u fudbalu. Kao glavne favorite turnira mediji i analitičari izdvajaju aktuelne Prvake svijeta Francuze, prvoplasirane na FIFA rang-listi Belgijance, aktuelne Prvake Evrope Portugalce kao i nikada snaznije Engleze. Njemačka se uz Italiju i Španiju kotira kao tim koji moze do završnice ali ih gotovo niko ne smatra favoritima. I upravo taj nedostatak pritiska koji im je uvijek bio nametan moze da bude „ono nešto“ što bi Pancere moglo da dovede do evropskog trona.

Jogi Lev će ovog ljeta otplesati svoj oproštajni fudbalski tango sa svojim izabranicima. Pobjednik ovjenčan titulom Prvaka svijeta je u miru pripremio izuzetnu ekipu. Iskustvo turnirskih takmičenja koje ima garantuje kvalitet liderstva koje moze da bude razlika u odnosu na ostale. Od 2004-te je u Elf-u i kod igrača uziva nepodijeljen autoritet. U glas su poslednjih sedmica izjavljivali da zele legendarnom treneru da prirede dostojan oproštaj.

Ekipa je puna igračkog i liderskog kvaliteta u svim linijama. Godinama unazad najbolji golman svijeta je ključni igrač tima. Uliva povjerenje odbrani kao i komplekse protivničkim napadačima. A srce odbrane čini tandem izuzetnih štopera. Humels i Ridiger imaju odlične sezone za sobom i kombinacijom mentalne, fizičke i igračke snage čine zajedno sa Nojerom odbrambeni „bermudski trougao“. Po bokovima Panceri imaju brze i fizički dominantne Dzana i Gusensa, koji su odlični u oba pravca. Trojka u vezi je valjda najbolja na svijetu. Klasa Krosa, Gindogana i Kimiha je vrhunska. Alternativa je klasa Gorecke, koji bi u svakoj drugoj reprezentaciji bio starter. Napadačku trojku će Lev vjerovatno da rotira u skladu sa karakteristikama protivnika i trenutnoj formi igrača. Zaista je na slatkim mukama jer je prekaljeni kvalitet Milera okruzen izuzenim talentom i klasom mladih a već na velikoj pozornici etabliranih „zvijeri“ u likovima Sanea, Gnabrija, Haverca (igraće vjerovatno „laznu devetku“) kao i nepredvidivog Vernera. Svi izuzetno brzi i tehnički, na nivou na kojem njemački fudbaleri nijesu nikada ranije igrali, biće noćna mora za odbrane protivnika.

Favorit iz sjenke je u misiji da svom dugogodišnjem treneru obezbijedi mjesto u sazvjezdju besmrtnih. Tradicionalne gvozdena disciplina disciplina i fizička dominacija uz iznenadjujuće dobru tehniku mogu da tu namjeru 10 jula i realizuju. Bogovi fudbala sa zelenih nebesa sigurno ne bi imali ništa protiv.

Za CG Fudbal piše: ⚽️

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here