“Kopljanici“ odbranili titulu u Erediviziji?

0

Vlada Holandije donijela je nove mjere za suzbijanje epidemije koronavirusa.

Mjere se odnose na sve događaje na kojima se ljudi okupljaju, a oni su zabranjeni do 1. juna. To faktički znači da bi Eredivizija mogla najranije da se nastavi u junu, ali je veliko pitanje da li bi mogla da se privede kraju u propisanom roku.

Inače mjere važe za sve fudbalske utakmice, kako profesionalne, tako i amaterske. Otkazana je i prijateljska utakmica između reprezentacija Holandije i Grčke, koja je trebalo da se odigra 28. maja u Enšedeu.

Vlada je ovakvu meru prvo propisala do 6. aprila, ali je sada ona prolongirana do 1. juna, a sa novim rokom šanse da se prvenstvo nastavi, drastično su smanjene. Holandski fudbalski savez nalaže bar 15 dana pripremnog perioda prije nastavka prvenstvenih mečeva, pa je gotovo nemoguće da se tek u julu odigra završnica ovogodišnjeg prvenstva.

Rješenje je da se trenutna tabela proglasi za konačnu, bez obzira što je do kraja ostalo još devet rundi. Po njoj, titula bi pripala Ajaksu, koji bi bio direktni učesnik Lige šampiona u narednom izdanju, AZ iz Alkmara bi igrao u kvalifikacijama za ovo takmičenje, Fejnord u grupnu fazu Lige Evrope, a PSV, Viljem II, Utreht i Vitese igrali bi u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here