Pobuna u Engleskoj: Igrači ne žele nastavak bez publike

0

Klubovi u Engleskoj trpe veliki pritisak TV kompanija da ispune svoje obaveze ili rizikuju da ostanu bez ogromnih sredstava koja bi im pripala na osnovu ugovora o TV pravima.

Upravo zbog toga u posljednje vrijeme sve se više čuju glasine kako bi takmičenja mogla da se nastave početkom maja i to bez prisustva gledalaca.

Međutim, ostrvski mediji prenose da se igrači u Premijer ligi, ali i nižim rangovima engleskog fudbala protive ovakvoj ideji i to iz nekoliko razloga.

Prije svega strah za sopstvenu sigurnost i zdravlje, kao i zdravlje članova porodice koji bi mogli da se inficiraju koronavirusom, a nastavak takmičenja ne bi bio u skladu preporuka Vlade o socijalnom distanciranju.

Ne treba zanemariti ni činjenicu da bi to bio dodatni pritisak na medicinske službe, koje su angažovane na suzbijanju epidemije, a na kraju krajeva klubovi ne žele da igraju mečeve bez svojih najvernijih navijača.

Predsjednik Udruženja profesionalnih igrača, Gordon Tejlor, izjavio je da o svemu treba povesti računa.

– Igrači su zabrinuti i ja to razumijem, igranje bez publike ne bi bila idealna opcija, ali u određenom trenutku sve mora da bude uzeto u obzir kao opcija, izjavio je Tejlor.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here