Kramarić: Moglo je i bolje, Srbija interesantan izazov

0

Hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić prokomentarisao je žrijeb za Evropsko prvenstvo i mogućnost da njegova reprezentacija bude u grupi sa Srbijom.

Napadač Hofenhajma smatra da od potencijalnih rivala iz baraža, Srbija može da bude najopasnija i da su Škotska, Norveška i Izrael bolje opcije za Hrvatsku.

– Da li bih voleo Srbiju u grupi? Ha, i da i ne. Bilo bi to jako zanimljivo. Srbi imaju veliki broj vrhunskih igrača i mogu da sastave snažnu ekipu koja je u stanju da igra sjajno, ali i neočekivano podbaci. Nikada nisam igrao protiv Srbije i čini mi se interesantnim izazovom, rekao je Kramarić za Večernji list.

U istoj D grupi, koja se igra u Londonu i Glazgovu, su Engleska i Češka, a Kramarić ih opisuje kao veoma kvalitetne protivnike.

– Engleska je za mene na Svjetskom prvenstvu u Rusiji igrala najljepši fudbal, čak ljepši od prvaka Francuza. U polufinalu su nas „razbili“ u prvom poluvremenu, a onda se probudila naša energija, zanos s kojim smo odigrali nevjerovatnu završnicu utakmice. To je sigurno ono što ih i danas boli i peče i što nam nisu zaboravili, bez obzira koliko im je bila bitna pobjeda nad nama u Ligi nacija, rekao je Kramarić, prije nego što je prokomentarisao nezgodnu selekciju Češke.

– Česi možda ne izgledaju kao jako atraktivan suparnik, sigurno smo kvalitetniji od njih, ali je Evropsko prvenstvo veliki turnir i svi su „nabrijani“. Ne možeš ni za koga reći sa sigurnošću da ga možeš pobijediti, zaključio je on.

Evropsko prvenstvo igra se od 12. juna do 12. jula naredne godine.

Advertisements