Rekordna ,,Zlatna lopta“ u rukama Lionela Mesija

0

Fudbaler Barselone Lionel Mesi dobitnik je nagrade ,,Zlatna lopta“ za najboljeg igrača svijeta u 2019. godini koju dodjeljuje sportski magazin ,,Frans fudbal“.

Uprkos tome što nije osvojio Ligu šampiona prethodne sezone, Lionel Mesi je prigrlio prestižan trofej, šesti put u svojoj karijeri. On je u minuloj kampanji sa Barselonom prigrlio prvenstvo Španije i Kup te zemlje. Tako je Argentinac postao rekorder po broju ,,Zlatnih lopti“ u svojoj karijeri, s obzirom na to da je do sada bio izjednačen sa Kristijanom Ronaldom.

Na drugom mjestu našao se fudbaler Liverpula Virdžil van Dajk, koji je osvojio Ligu šampiona i Superkup Evrope.

Popularni ,,Kopa trofej“ namijenjen igraču do 21 godine pripao je holandskom defanzivcu Matijasu de Lightu, aktuelnom fudbaleru Juventusa, koji je ovaj uspjeh ipak ostvario dok je nastupao za Ajaks u prethodnoj sezoni.

Trofej ,,Lav Jašin“ za najboljeg golmana svijeta u prethodnoj sezoni uzeo je čuvar mreže Liverpula Alison Beker. Uz Ligu šampiona i Superkup Evrope, on je osvojio i Kopa Amerika sa reprezentacijom Brazila.

,,Zlatna lopta“ u konkurenciji dama otišla je u ruke Amerikanke Megan Rapino, koja je minulog ljeta osvojila Svjetsko prvenstvo za žene sa svojom selekcijom.